Eldőlt: Kádár Tamás elhagyja a Newcastle-t

Vágólapra másolva!
2012.05.16. 17:44
null
Kádár Tamás szabadon kereshet magának új klubot (Fotó: Action Images)
Címkék
Végleg eldőlt: Kádár Tamás szerződése nyári lejártát követően elhagyja az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Newcastle Unitedet. A fiatal magyar védő egyelőre Felcsúton edz, de a vendégeskedés célja kizárólag a formában maradás – karrierje folytatását külföldön képzeli el.

 

Kádár Tamás néhány héttel ezelőtt a Nemzeti Sport Online-nak arról beszélt: bár newcastle-i szerződése nyáron lejár, szerepel benne egy két évre szóló opció, és ő szeretné, ha életbe is lépne – ez esetben fejlődése érdekében szívesen menne egy esztendőre kölcsönbe az angol második vonalba.

Amint azt Kövesdi Viktor, a játékos ügyeit intéző CMG menedzseriroda társigazgatója a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a Championship továbbra is a lehetséges célpontok egyike, de a stratégia megváltozott.

„Egy ideje folyt már az egyeztetés a Newcastle illetékeseivel, és bár Tamás maradhatott volna a klubnál, annak játékospolitikája a jó helyezés fényében (a United az előkelő 5. helyen végzett – a szerk.) megváltozott, Tamás továbbra sem kaphatott garanciát a játéklehetőségre – mondta Kövesdi Viktor. – Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a kölcsönadás sem feltétlenül könnyen lebonyolítható. Volt, hogy Tamás sérült meg, volt, hogy más játékos sérülése miatt nem engedték el, ezért most úgy döntöttünk: szabad játékosként keresünk neki új klubot.″

A 22 éves játékos – részben Róth Antal szövetségi edző közbenjárására, részben azért, mert ez van legközelebb a lakóhelyéhez, Veszprémhez – pillanatnyilag a Videotonnal edz, de nem az első kerettel, hanem Felcsúton, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Videoton-Puskás Akadémia kötelékében.

A rövid távú cél az, hogy formában maradjon az U21-es válogatott közelgő, Törökország elleni mérkőzésére – és Egervári Sándor meghívásának is eleget tehessen az A-válogatott nyár eleji felkészülési mérkőzésein.

„Az ideális az lenne, ha a felkészülést Tamás már az új csapatával dolgozhatná végig, vagyis céljaink szerint július elejéig eldől, hol folytatja – válaszolta Kövesdi Viktor a játékos jövőjét firtató kérdésünkre. – Magyar csapatokkal is kapcsolatban állunk, azonban Tamás elsősorban külföldön szeretné folytatni a pályafutását. Nem kizárt a Championship sem, de most azon az állásponton vagyunk, hogy ne Angliába, hanem egy másik országba vezessen az útja, nézzük meg, hogyan állja meg a helyét egy másik futballkultúrában."

Ajánlat több is van, a menedzseriroda holland, olasz és német szálat is mozgásban tart, a tárgyalások zajlanak.

A fiatal játékos 2008-ban került a Zalaegerszegtől az angol Newcastle Unitedba, amelynél ígéretesen fejlődött: az FA-kupában, a Ligakupában és a másodosztályban (Championship) pályára lépett az első csapatban, többször pályán volt a Premier League-be jutást 2010-ben kiharcoló gárdában, de az élvonalban a tartalékoknál vették számításba.

Kádár további előrelépését súlyos és kevésbé súlyos sérülések is akadályozták: így volt ez a 2010–11-es szezonban, amikor idő előtt félbeszakadt a harmadik ligás Huddersfield Townnál töltött kölcsönidőszaka, és így volt ez a mostani idényben is.

Kádár idén tavasszal a United tartalékcsapatában játszott bajnokikat – megbecsültségét jelzi, hogy szalaggal a karján, csapatkapitányként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik