Dzsudzsák vállát sokan megveregették az első meccs után

Vágólapra másolva!
2012.03.09. 15:28
null
Dzsudzsák minden labdáért megküzdött a bal szélen
Címkék
Mint ismeretes, Dzsudzsák Balázs az első tétmeccsén gólpasszal mutatkozott be a Dinamo Moszkvában a CSZKA ellen 1–1-re végződő rangadón. A magyar válogatott futballista nem sokkal a találkozót követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Már éppen a dugóban ülök, a mérkőzés után nem kellett felszállni a buszra, mindenki mehetett a saját útjára. A lefújást követően sokan veregették a vállamat. Az edzőnk azt kérte tőlem, hogy minél több beadás érkezzen az oldalamról, örülök neki, hogy egy gólpasszal végül is hozzá tudtam járulni a döntetlenhez" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Dzsudzsák Balázs, akinek a beadásából Igor Szemsov a 75. percben egy fejessel egyenlített a CSZKA Moszkva ellen.

„A játékommal ettől függetlenül nem vagyok maradéktalanul kibékülve, még akkor sem, ha a második félidőben helyenként már egész elfogadható volt. Az viszont mindenképpen örömteli, hogy nem kaptunk ki, az Anzsitól elszenvedett hétfői vereség után ez nagyon fontos volt. Összességében elégedett vagyok, bizonyítottam, hogy nem felejtettem el gólpasszt adni. Most aztán következik a Zenit elleni bajnoki, remélem, még jobban megy majd a játék" – tette hozzá Dzsudzsák.

A Nemzeti Sport Online a szélső menedzserét, Vörösbaranyi Józsefet is megkérdezte a meccsről.

„Balázzsal a mérkőzés előtt is beszélgettünk arról, hogy a Dinamo eddig a támadások során inkább a jobb oldalra helyezte a hangsúlyt. Ez a CSZKA ellen is meglátszott a csapaton. A második félidőben azonban már észrevették a társak, hogy bal oldala is van az együttesnek és érdemes megjátszani Dzsudzsákot" – nyilatkozta az NSO-nak a játékosügynök.

„Még a legnagyobbaknak is be kell illeszkedniük egy új csapatba, ezért érthető, hogy még kevesebb labdát kap, és neki is szoknia kell a társakat, ráadásul a műfüves pálya miatt már tegnap is fájlalta a lábát Balázs, s ezt játék közben is érezte. Dzsudzsák teljesítménye a jövőben lesz még sokkal jobb is, de örülök a gólpasszának, ami, azt hiszem, önmagáért beszél. A második félidőben az is látszott, hogy jó csapatba került, hiszen a Dinamo teljesen átvette a játék irányítását" – beszélt a CSZKA elleni meccs tapasztalatairól Vörösbaranyi.

EDZŐJE SZERINT DZSUDZSÁK MEGMUTATTA AZ EREJÉT

„A gyorsan bekapott góllal borzasztóan megnehezítettük a saját helyzetünket, ráadásul utána is nagyon dominált a CSZKA, veszélyes kontratámadásokat vezetett. A védelemben voltak hibáink, de úgy érzem, megérdemelték a srácok az egyenlítő gólt" – kezdte a CSZKA elleni 1–1-es döntetlent követő értékelését a Dinamo Moszkva vezetőedzője, Szergej Szilkin.

A szakembert a találkozót követően arról is kérdezték, hogyan fordulhatott elő, hogy Kevin Kuranyi a jelzett csere ellenére a második félidő legelején még nem állt készen a pályára lépésre – éppen a sípcsontvédőjét húzta fel, amikor a játékvezető jelt adott a kezdésre, így csak a 47. percben tudott beállni a csatár.

„Számomra is megmagyarázhatatlan az eset. Mondtam neki a szünetben, hogy melegítsen be, de ő a jelek szerint nem értett meg engem" – fogalmazott a szakember, aki azt is elmondta, Kuranyi a rotáció miatt nem kezdett, azért, mert a szakember lehetőséget akart adni Kokorinnak is a bizonyításra.

A meccs utáni sajtótájékoztatón természetesen a most bemutatkozó Dzsudzsák Balázsról is faggatták az újságírók Szilkint.

„Minden támadójátékos teljesítménye nagyban függ a társak játékától. Az első félidőben és a második elején a fiúk keveset passzoltak Dzsudzsákhoz, de a magyar futballista így is meg tudta mutatni az erejét. Nagyon elégedett vagyok a bemutatkozásával, hiszen még gólpasszt is adott" – mondta a Dinamo vezetőedzője.

A DZSUDZSÁKKAL KÉSZÜLT HOSSZABB BESZÉLGETÉST A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

DZSUDZSÁK GÓLPASSZA

Doumbia gólja

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik