Dzsudzsák: Itt nincs barátnő, szórakozás, mosoly, csak a futball!

Vágólapra másolva!
2012.09.23. 09:45
null
A Dinamónál most küzdeni kell, és Dzsudzsák Balázs (7) harcol is becsülettel – tegnap gólpasszal járult hozzá az Amkar legyőzéséhez (Fotó: fcdynamo.ru, archív)
Pénteken dühös szurkolók vonták kérdőre a Dinamo Moszkva játékosait, akik másnap 3–2-es győzelmet arattak a 37. perctől emberhátrányban futballozó vendég Amkar Perm ellen. Dzsudzsák Balázs 1–1-es állásnál gólpasszt adott, a csapat elmozdult a kiesőzónából – de azért így sem kerek a világ. A szélső erről a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt.

 

 

– Ha nem látom, nem hiszem el: kapusuk gólpasszt ad az ellenfélnek, Kevin Kuranyi majdnem mindent kihagy, a második félidőben a csapat egy perc alatt kétszer is a lécet találja el.
– Ezért is volt fontos, hogy még az első félidőben egyenlítettünk – válaszolta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sport kérdésére. – Az ellenem elkövetett szabálytalansága miatt Ivan Cserencsikov megkapta a második sárga lapját, szép is lett volna, ha nem nyerjük meg a meccset. A mi helyzetünkben különösen fontos volt ez a három pont, utólag azt mondom, ez volt az utolsó lehetőségünk, hogy ne kerüljünk a szakadék mélyére.

– Vagy a Dinamo-szurkolók karmai közé, nem?
– Pénteken vagy ötvenen megjelentek az edzőközpontnál, fel is emelték a hangjukat, számon kérték, hogy mégis mit képzelünk. Ennyi pénzért ilyen pocsék teljesítménnyel rukkolunk ki, szégyent hozunk a Dinamóra, de halálosan azért nem fenyegettek meg minket. Nyilván miattuk is fontos volt az Amkar elleni győzelem, de elsősorban a klub miatt volt az, no meg a saját jövőnk szempontjából. A meccs után Kevin Kuranyi oda is jött hozzám, átölelt, nagyokat fújtatott, szemlátomást megkönnyebbült. Remélem, valamennyien megszabadulunk a terhektől, mert így azért nem egyszerű futballozni. Ami a saját teljesítményemet illeti: örülök, hogy fontos gólpasszal segítettem a csapatomat. Úgy érzem, a mezőnymunkámra sem lehet panasz, sokszor futottam vissza védekezni – az ilyen meccsek után érzem azt, hogy az eredeti, kifejezetten támadó stílusomat tulajdonképpen feladva is élvezhető a futball.

– Sokat szoktak beszélgetni a Dinamo védekezéséről?
– Ha arra gondol, nem azért kaptunk eddig sok gólt és szenvedtünk jó néhány vereséget, mert annyira gyengék lennénk. Nem. Sok olyan játékosunk van, aki korábban bajnoki címért, európai kupaszereplésért volt versenyben csapatával, most meg azzal szembesülünk, hogy a kiesés elkerülése a cél, voltaképpen a túlélésért harcolunk. Ezt nehéz megszokni. Meg azt hallani állandóan, hogy mi vagyunk a legrosszabbak. A renddel és a fegyelemmel sohasem volt problémám, de hogy ennyire katonás legyen a környezet, hát... Nincs barátnő, nincs szórakozás, nincs humorizálás meg mosolygás, csak a futball, csak az eredmények. Holott nem kizárólag vasszigorral lehet jó eredményt elérni.

– Balázs, őszintén: nem hiányzik Hollandia?
– De, hiányzik. Hiszen a PSV-nél lettem ismert labdarúgó, Hollandia legjobb csapatában játszhattam, csodálatos környezetben, a nevetést sem tiltották meg, és még sikereket is arattunk a csapattal. De Hollandiánál is jobban hiányzik Magyarország.

– Hazatérne?
– Miért ne?

DZSUDZSÁK BALÁZS ERRŐL A TÉMÁRÓL RÉSZLETESEBBEN IS BESZÉL A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik