Dzsudzsák Balázs: Eljött a váltás ideje!

Vágólapra másolva!
2011.05.17. 07:27
null
<p>Dzsudzsák Balázs bizonyított </p><p>a PSV-ben (Fotó: Szabó Miklós)</p>
Dzsudzsák Balázs, a BL-indulásról idén lemaradó PSV magyar támadója – miután nemrégiben finomabban már érintette a témát – a Nemzeti Sportnak kijelentette: úgy véli, az szolgálná legjobban a fejlődését, ha a nyártól a hollandnál erősebb bajnokságban futballozhatna.

– Úgy fogalmazott lapunknak: a holland bajnokságban kihozta magából a maximumot. Ez azt jelenti, hogy a nyáron távozik a klubtól?
– Könnyen lehetséges. Eddig nem akartam erről beszélni, mert még nem volt vége a bajnokságnak, de most már kijelenthetem: eljött a váltás ideje! Három és fél évet futballoztam Eindhovenben, ez idő alatt kihoztam magamból a maximumot. Fejlődni szeretnék még, s erre másik országban lenne lehetőségem. Ha itt maradok, akkor idővel beleszürkülhetek a mezőnybe, s ezt szeretném elkerülni. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenképpen távozom a klubtól. Előfordulhat, hogy a nyáron a vezetők megerősítik a csapatot, és végül a maradás mellett döntök.

– Ha jól tudjuk, a PSV anyagi problémákkal küzd, s tovább nehezíti a helyzetet, hogy nem indulhat a Bajnokok Ligájában, ezáltal újabb bevételi forrástól esik el.
– Erről én is hallottam már, de nem tudom, mi az igazság. Ha így van, akkor nehéz lesz megerősíteni a keretet, sőt inkább az a valószínű, hogy a vezetőség megválik néhány játékostól a bevétel reményében.

– Ha a télen elfogadja a Lille ajánlatát, a következő szezonban biztosan a Bajnokok Ligájában játszhatna. Megbánta, hogy kikosarazta a francia listavezetőt?
– Egyáltalán nem! Természeten nem titkolt vágyam, hogy a legrangosabb európai kupában is megmutathassam magam, de ami késik, az nem múlik. Amikor a PSV-be szerződtem, csak epizódszerep jutott nekem a BL-ben, úgyhogy ez még nagyon hiányzik.

– Melyik országban kezdi meg a felkészülést a 2011–2012-es szezonra?
– Erre tényleg nem tudok válaszolni. Ha nem is most rögtön, de később el tudnám magam képzelni a spanyol vagy az angol bajnokságban. Portugália is vonzó lehet számomra, ráadásul a Benfica ellen az Európa-ligában elég jól ment a játék.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik