nemzetisport.hu 2017.08.22 07:45 Frissítve: 2017.08.23 00:10

DAC: Rossinak hiányzik a Honvéd, a középpályás Storck meghívójára vár

Mint ismeretes, a DAC két magyarral a kezdőjében 4–2-re legyőzte a Zsolnát a múlt hétvégén a szlovák élvonalban. Kalmár Zsolt megszerezte első dunaszerdahelyi gólját, míg Vida Kristopher a Digi Sport híradójának azt is elárulta, már alig várja, hogy a magyar válogatottól keressék. A szezonban eddig még nem játszó Mervó Bence ezúttal sem állhatott Marco Rossi vezetőedző rendelkezésére.

Marco Rossi a DAC-cal is történelmet írna

 

„Szerintem kettő-egy lesz, és az utolsó gólt Kalmár Zsolti szerzi” – mondta a DAC–Zilina szlovák bajnoki szünetében a dunaszerdahelyi csapat játékosa, Mervó Bence.

Alig három perccel később, a 48. percben Kalmár tényleg gólt szerzett a DAC-ban.

„Fantasztikus és nagyon fontos győzelem volt a saját szurkolóink előtt. Úgy gondolom, a csapat nagyon jól játszott, sok helyzetet tudtunk kialakítani, öt- vagy hat-nullára is nyerhettünk volna” – mondta a lefújást követően a gólszerző, aki gólpasszt is adott a második szlovák bajnokiján.

 

A DAC vezetőedzője, a magyar futballszurkolók által jól ismert, egyúttal a magyar játékosokat jól ismerő Marco Rossi így értékelt:

„Azt hiszem, remekül játszottunk egy órán keresztül. Különösen örülök Kalmár góljának. Aztán egy kicsit aggódtam, mert taktikai problémákat láttam a csapaton. Túlságosan is visszaálltunk, de szerencsére sokkal több veszélyes játékosunk volt a kapu előtt.”

A Honvédtól érkezett vezetőedző elérzékenyült, amikor szóba került a magyar bajnokcsapat.

„Öt év után hagytam ott a Honvédot, szóval hiányzik, természetesen. De nem bántam meg a váltást, jó döntést hoztam. A Honvéd bajnoki címet szerzett, és ez a legfontosabb. Ugyanez a célom a mostani csapatommal is, hogy történelmet írjunk. Ahhoz pedig nem árt majd egy jó Mervó Bence.”

A magyar tehetség ezúttal sem volt bevethető. Hogy miért, azt ő sem igazán tudja.

„Sajnos van egy gyulladás a szervezetemben, és nem tudok játszani. Nem tudják, hogy mitől van. Remélem, minél hamarabb ott lehetek a pályán. Főleg így, hogy a legjobb barátom (Kalmár Zsoltot a napokban szerződtette a DAC – a szerk.) idejött hozzánk, akivel több mint tíz évig együtt játszottam. Már ki vagyok éhezve a játékra” – fogalmazott Mervó.

A 2016 nyarán a holland De Graafschaptól érkező Vida a Sport 24-nek elárulta, szeretne már magyar válogatott lenni.

„Várom a meghívót, próbálok úgy teljesíteni, hogy folyamatosan képben legyek, kilencven perceket játsszak, és ezzel hozzásegítsem a csapatot a győzelemhez. Remélem, egyszer csak csörög a telefonom, és jön a meghívó. Én küzdök tovább érte” – fogalmazott a középpályás, aki a zsolnaiak elleni meccset végigjátszotta, gólpasszt adott. Egyébként eddig mind az öt fordulóban játszott Vida, két gólt szerzett.

A DAC remekül, három győzelemmel és két döntetlennek kezdett a szlovák ligában, és ezzel a 4. helyen áll. Az éllovas FC Nitra mögött két ponttal van lemaradva a dunaszerdahelyi csapat, de ezen könnyen változtathat, ha a következő fordulóban, idegenben legyőzi a listavezetőt.

A DAC-cal kapcsolatos hír, hogy a klub megegyezett a 2013–2014-es szezon szlovák gólkirályával, a legutóbb a norvég Lilleströmben szereplő Tomás Maleccel, a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie a játékosnak a szerződéskötés előtt.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.14 15:29:11

Légiósok nemzetisport.hu

A 17 éves játékos édesapja szerint óriási a különbség az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között.

2017.09.09 08:21:09

Légiósok CSERHÁTI ANDRÁS

A Hajduk Split támadója reméli, hogy márciustól ismét tétmeccseken futballozhat.

2017.08.29 12:34:03

Légiósok P. K.

Lang Ádámért a Beitar hivatalos ajánlatot tett, amit a Dijon elfogadott – az izraeliek azóta nem jelentkeznek.

2017.08.24 09:55:42

Légiósok BORSI GERGELY

„Nem rajtam megy el a mérkőzés, mert amikor nem voltam pályán, akkor sem nyertünk.”

2017.08.18 10:17:40

Légiósok GALAMBOS DÁNIEL (szöveg), FÖLDI D. ATTILA (fotó)

A nyolc hónapja a visszatérésre készülő kapus belevágott a sörfőzésbe is.