I. M. 2020.01.17 08:56 Frissítve: 2020.01.17 09:32

DAC: kölcsönvették a Genoa magyar légiósát – hivatalos

A Fortuna Ligában szereplő DAC labdarúgócsapata hivatalos honlapján tudatta, hogy fél évre kölcsönvette Schäfer Andrást az olasz élvonalbeli Genoától.

Schäfer András a DAC-ban folytatja (Fotó: dac1904.sk)

 

Schäfer András egy évvel ezelőtt került a Genoához az MTK-tól, az olasz klubnál többnyire a Primavera-csapatban jutott szóhoz, az élvonalbeli együttesben csak a kispadra ülhetett le. Az őszi szezonra a másodosztályú Chievónak adta kölcsön a genovai egyesület, itt szintén a második csapatban játszott többnyire.

A DAC fél évre kölcsönvette Schäfer Andrást, aki a dunaszerdahelyiek negyedik magyar légiósa lett Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté után.

„Már tavaly nyáron szerettük volna Andrást a csapatunkhoz csábítani, ám akkor ez még különféle komplikációk miatt meghiúsult. Maga a játékos is érdeklődést mutatott a DAC iránt, mivel látta, hogyan segítettünk Kalmárnak és a két Vidának bekerülni a Fortuna Liga tíz legmagasabban értékelt játékosa közé. Bízunk benne, hogy ezt az utat Schäfer esetében is sikerülni végigjárnunk” – nyilatkozta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele a klub honlapjának.

Schäfer András pénteken már edzésbe is áll új csapatánál.

„Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, igazán profi helyre érkeztem. Már első pillantásra nagyon jók a körülmények. Remélem, segíteni tudok a csapatnak, szeretnék minél több percet a pályán tölteni” – mondta az DAC legújabb szerzeménye.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.