DAC: Kalmár góllal és gólpasszal járult hozzá a bajnokveréshez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.20. 20:35
null
Kalmár (sárgában) csapata egyik legjobbja volt (Fotó: fcdac.sk)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga 5. fordulójában a dunaszerdahelyi DAC a bajnoki címvédő zsolnai MSK Zilinát fogadta, és remek, közönségszórakoztató játékkal aratott 4–2-es győzelmet. Vida Kristopher és Kalmár Zsolt is kezdőként lépett pályára – előbbi végig a pályán volt, míg utóbbi 69 percet kapott Marco Rossi vezetőedzőtől és góllal, gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez.

 

A DAC kezdőcsapatában első alkalommal kapott helyet a tíz napja igazolt magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt, és a tavasszal még a Honvédnál dolgozó Marco Rossi vezetőedző mellette Vida Kristophernek is a kezdőben adott helyet.

A címvédő ellen roppant lendületesen kezdett a Dunaszerdahely, a hazaiaknál Kalmár Zsolt szinte minden támadásban benne volt, míg a zsolnaiak nem nagyon találták a helyüket. A hazai fölénynek az első negyedóra végén lett eredménye, amikor Erik Pacinda fejesével a 16. percben sikerült a vezetést megszerezni.

A bekapott gól után a vendégek rendezni tudták a soraikat és már helyzetig is eljutottak, de a félidő utolsó negyedórája ismét a Kalmár vezette DAC rohamairól szólt – igaz, az újabb találat még nem született meg.

Fordulás után viszont nem kellett sokat várni a második szerdahelyi gólra, ráadásul a találkozó egyik legjobbja, Kalmár Zsolt szerezte, amikor Pacinda lövése után a kapusról kipattanó labdát pofozta közelről a hálóba.

Az újabb találat után a hazaiak még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak és sorra alakították ki a ziccereket, Vida Kristopher is közel járt, hogy betaláljon, ám végül a csapatkapitány, Marin Ljubicic volt, aki a DAC harmadik gólját jegyezte – Kalmár passza után lőtt 16 méterről a jobb alsóba.

Hamar érkezett azonban a válasz, a néhány perccel korábban csereként beszálló Yusuf Otubandjo szépített. A bekapott gól után Marco Rossi lecserélte Kalmárt, akit vastapssal búcsúztatott a telt házas MOL Aréna 7139 fős közönsége – és azt a lelátó népe sem sejthette, hogy Kalmár lecserélése után a látogatók vérszemet kapnak.

Pontosan ez történt ugyanis és a feléledő zsolnaiak a 78. percben Samuel Mráz szép tekerésével egy gólra csökkentették a DAC előnyét, így olyan izgalmas hajrá ígérkezett, amely nem volt benne a mérkőzésen addig látottakban.

Végül azonban újabb zsolnai gól helyett a háromperces ráadás elején Marko Divkovic hozta totális eksztázisba a hazai publikumot, amikor beállította a 4–2-es végeredményt.

Ezzel a DAC legyőzte a bajnokot és öt forduló után továbbra is veretlenül a 4. helyet foglalja el a tabellán, míg a címvédő Zsolna csak a 11. helyen áll a 12 csapatos szlovák élvonalban.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
5. FORDULÓ
FC DAC 1904–MSK Zilina 4–2
(Pacinda 15., Kalmár 48., Ljubicic 64., Divkovic 90., ill. Otubandjo 67., Mráz 78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik