Brutális felkészülés: Vass Ádámot is megütötték

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 09:47
null
Vass Ádám (balra) is aktív részese volt a Brescia feljutásának (Fotó: Imago – archív)
Augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik az olasz bajnokság, a Serie A 2010–2011-es idénye. A rajtot megelőző felkészülési időszakban sajnos nem csupán a futball került előtérbe, és az elmúlt napok botrányos itáliai  eseményei az élvonalba visszajutó Bresciát is érintették – sőt konkrétan a csapat egyik magyarját, Vass Ádámot is.


Hogy Mark van Bommel vagy Nigel de Jong elveszíti a fejét és brutálisan odalép, netán mellbe talpalja ellenfelét, az is nehezen tolerálható, de világbajnokság esetén talán magyarázható az adrenalinszint felszökésével. Ha viszont felkészülési mérkőzésen esnek egymásnak a labdarúgók, s rugdossák úgy egymást, mintha az a játék része volna, nos, az már tényleg minden képzeletet alulmúl.

Néhány napja Olaszországban, közelebbről Szardínián „nyitott ki” Isten állatkertje, ahol a Cagliari a francia Bastia együttesét fogadta. A 75. percig tartott az előkészületi meccs, amikor a futballisták hirtelen felindulásból elkezdték csépelni egymást. Az ekkor 0–3-ra álló korzikai vendégeket a későbbiekben bizonyára jobban aggasztotta, hogy az őket hazaszállító komp indulás előtt elsüllyedt, és a parton kalapáccsal felfegyverkezett szárdokk vártak rájuk. Valahogy aztán hazajutottak...

Két nappal később a Catania–Iraklisz felkészülési találkozót 1–0-s hazai vezetésnél a 70. percben kellett félbeszakítania a játékvezetőnek, méghozzá azért, mert – az olasz klub által kiadott közleményből idézve – „egymást követték a brutális szabálytalanságok, illetve lökdösődések.”

Ezek után mondhatnánk, új hónap, új remények, de nem, mert vasárnap egy másik olasz–görög összecsapáson alakultak ki botrányos jelenetek, jóllehet ezt a mérkőzést legalább nem kellett félbeszakítani, és a Brescia 2–1-re legyőzte a Láriszát. A Serie A-ba öt év után visszatérő csapatban a pályán volt, méghozzá az első perctől az utolsóig Vass Ádám, aki értetlenül állt a görögök felháborító viselkedése előtt.

„Nagyjából öt perce tartott a találkozó, amikor az egyik görög minden ok nélkül nyakon vágott – kezdte beszámolóját a magyar középpályás. – Feltűnt az is, hogy ellenfelünk szinte azonnal kemény belépőkkel, brutális becsúszásokkal próbált minket megfélemlíteni. Nem értettük, miért van erre szükség.”

„A balhé az első félidő végén kezdődött, amikor az egyik csapattársamat lekönyökölték egy szabadrúgásnál. A bíró ezt követően nem tudta kézben tartani az igencsak eldurvuló, két -görög kiállítást is eredményező mérkőzést, de valami csoda folytán lejátszottuk, és még nyertünk is. Ilyen pillanatokban mindenesetre nem volt még részem, s remélem, többé nem is lesz.”

A TELJES CIKKET ÉS A FECZESIN RÓBERTTEL KÉSZÜLT MINIINTERJÚT A NEMZETI SPORT KEDDI  SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik