Bologna: vegyes Nagy Ádám megítélése, volt, ahol a legrosszabbnak látták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.26. 09:23
null
Nagy Ádámnak 52 percnyi játéklehetőség jutott az Inter ellen (Fotó: AFP, archív)
A Bologna 1–1-es döntetlent harcolt ki az Internazionale otthonában az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 6. fordulójában. Ez volt a piros-kékek első idegenbeli pontszerzése az őszi szezonban, a Bologna a hétfői mérkőzések előtt a 8. helyet foglalja el a tabellán. A csapat magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám igencsak vegyes kritikákat kapott 52 percnyi bevetése után.

A Whoscored statisztikai rendszere 6.3-as osztályzattal holtversenyben a Bologna és a mezőny leggyengébb emberének látta Nagy Ádámot, aki ugyanazt az érdemjegyet kapta, mint a Frank de Boer által teljesítményéért lehordott Inter-középpályás, Geoffrey Kondogbia.

Nagy (24 passz, 2 szerelés, 0 elfogott átadás és kevés – 30 – labdaérintés) mellett a Bolognából Daniele Gastaldello kapott még 6.3-ast. A mostani Whoscored-mutató Nagy leggyengébbje a szezonban (legjobbja 7.4 volt).

Szintén csapata leggyengébbjének nevezi Nagy Ádámot a si24.it, megjegyezve, visszaesett a teljesítménye, szűrni és kontrollálni sem tudott a középpályán.

Ötös osztályzatot osztott ki a Tuttobolognaweb és az olasz Eurosport is, hatost a calciomercato.it, a Corriere della Sera, valamint a La Repubblica. Utóbbi felhívja a figyelmet arra, hogy Nagy elsődleges szerepe Éver Banega megfogása volt, és ezt a meglehetősen hálátlan feladatot megfelelően látta el – valamint ez okozta azt is, hogy nem tudott eléggé „építkezni” a pályán.

Nagy Ádám osztályzatai: whoscored.com (6.3), tuttobolognaweb (5), calciomercato.it (6), eurosport.it (5), si24.it (5), Corriere della Sera (6), La Repubblica (6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik