HIRDETÉS
HIRDETÉS
CS. A. 2018.11.18 12:22 Frissítve: 2018.11.18 12:23

Légiósok: Otthon nincsenek rákényszerítve a futballisták a gyorsabb játékra – Bobál D.

Még nem tudott bemutatkozni. Bobál Dávid a nyáron szerződött a Budapest Honvédtól a Dukla Prahához, de a cseh élvonalbeli együttesben még nem játszhatott. Hamarosan azonban változhat a helyzet.

HIRDETÉS
Bobál Dávid arra vár, hogy bemutatkozhasson a cseh élvonalban a Dukla Praha első csapatában (Fotó: AFP)

 

„Az utóbbi másfél hónapban az Achilles-inammal bajlódtam, ami sajnos nem új keletű probléma – mondta lapunknak Bobál  Dávid, a Dukla Praha 23 esztendős hátvédje. – Már Kispesten is sokat bajlódtam vele, az utóbbi két évben több alkalommal is begyulladt, s most sem úsztam meg. Pihentetnem kellett, majd az erőnléti edzővel és a fizioterapeutával közösen kitaláltuk, mi lenne a helyes megoldás. Végül arra jutottunk, hogy a derekamat, a törzsizmomat és a vádlimat még inkább meg kellene erősítenünk. Ez történt, rengeteget dolgoztunk, s persze jártam lézerterápiára is, így eljutottunk odáig, hogy ezen a héten már teljes értékű  edzésmunkát végezhettem. Remélem, a jövő heti, Teplice elleni bajnokin végre bemutatkozhatok a csapatban – eddig kétszer ülhettem a padon.” 

A Dukla Praha finoman fogalmazva is gyengén szerepel, az utolsó, 16. helyen szerénykedik a bajnokságban, igaz, rendkívül szoros a mezőny. 

„Beragadtunk a rajtnál, az első  hét bajnokinkat sorozatban elveszítettük. Edzőváltás történt, Pavel  Drsek helyett Roman Skuhravy érkezett, s azóta az eredmények is  jobbak. Pályára ugye nem léptem, de kívülről is látszik, hogy technikailag nem képzettebbek a játékosok, mint az NB I-ben, az iram  ugyanakkor lényegesen nagyobb. Úgy tapasztaltam, hogy Magyarországon nincsenek rákényszerítve a futballisták arra, hogy gyorsabban és intenzívebben játsszanak, míg Csehországban igen.

A legfontosabb, hogy jó erőben érzem magam, s hiszem, hogy simán benn maradhatunk az első osztályban. Ami a nyelvet illeti: lelkesen tanulom, elefántcsontparti csapattársammal járunk különórákra. Mit mondjak, nem könnyű a cseh nyelv, de a tökéletes beilleszkedéshez muszáj  elsajátítani, attól függetlenül is, hogy a keret kilencven  százaléka beszél angolul – a vezetőedző azonban kivétel. De tudjuk, akkor fogadják el igazán az embert, ha a pályán is bizonyít, és bízom benne, hogy jövő héten végre játszhatok.”

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS