CS. A. 2018.11.18 12:22 Frissítve: 2018.11.18 12:23

Légiósok: Otthon nincsenek rákényszerítve a futballisták a gyorsabb játékra – Bobál D.

Még nem tudott bemutatkozni. Bobál Dávid a nyáron szerződött a Budapest Honvédtól a Dukla Prahához, de a cseh élvonalbeli együttesben még nem játszhatott. Hamarosan azonban változhat a helyzet.

Bobál Dávid arra vár, hogy bemutatkozhasson a cseh élvonalban a Dukla Praha első csapatában (Fotó: AFP)

 

„Az utóbbi másfél hónapban az Achilles-inammal bajlódtam, ami sajnos nem új keletű probléma – mondta lapunknak Bobál  Dávid, a Dukla Praha 23 esztendős hátvédje. – Már Kispesten is sokat bajlódtam vele, az utóbbi két évben több alkalommal is begyulladt, s most sem úsztam meg. Pihentetnem kellett, majd az erőnléti edzővel és a fizioterapeutával közösen kitaláltuk, mi lenne a helyes megoldás. Végül arra jutottunk, hogy a derekamat, a törzsizmomat és a vádlimat még inkább meg kellene erősítenünk. Ez történt, rengeteget dolgoztunk, s persze jártam lézerterápiára is, így eljutottunk odáig, hogy ezen a héten már teljes értékű  edzésmunkát végezhettem. Remélem, a jövő heti, Teplice elleni bajnokin végre bemutatkozhatok a csapatban – eddig kétszer ülhettem a padon.” 

A Dukla Praha finoman fogalmazva is gyengén szerepel, az utolsó, 16. helyen szerénykedik a bajnokságban, igaz, rendkívül szoros a mezőny. 

„Beragadtunk a rajtnál, az első  hét bajnokinkat sorozatban elveszítettük. Edzőváltás történt, Pavel  Drsek helyett Roman Skuhravy érkezett, s azóta az eredmények is  jobbak. Pályára ugye nem léptem, de kívülről is látszik, hogy technikailag nem képzettebbek a játékosok, mint az NB I-ben, az iram  ugyanakkor lényegesen nagyobb. Úgy tapasztaltam, hogy Magyarországon nincsenek rákényszerítve a futballisták arra, hogy gyorsabban és intenzívebben játsszanak, míg Csehországban igen.

A legfontosabb, hogy jó erőben érzem magam, s hiszem, hogy simán benn maradhatunk az első osztályban. Ami a nyelvet illeti: lelkesen tanulom, elefántcsontparti csapattársammal járunk különórákra. Mit mondjak, nem könnyű a cseh nyelv, de a tökéletes beilleszkedéshez muszáj  elsajátítani, attól függetlenül is, hogy a keret kilencven  százaléka beszél angolul – a vezetőedző azonban kivétel. De tudjuk, akkor fogadják el igazán az embert, ha a pályán is bizonyít, és bízom benne, hogy jövő héten végre játszhatok.”

 

2019.07.06 00:09:25

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Mennyire tesz jót egy 18 esztendős fiatalnak, aki azzal kel és fekszik, hogy szinte napról napra nő az értéke?

2019.07.03 11:52:01

Légiósok nemzetisport.hu

Játékosaink szerte a világon: ismerkedjen meg a „magyar légióval”! Az Egyesült Államoktól Hongkongig szinte mindenhol találni magyar futballistákat.

2019.07.01 21:29:35

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mit ér a futballista, ha magyar?

2019.06.23 09:34:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovanban más lett a játéka az első válogatott meccsén gólt szerző támadónak.