Ázsiai BL: tizenegyespárbaj döntött! Vadócz belőtte, de…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.07. 14:46
Vadócz Krisztián csapata, a hongkongi Kitchee SC az 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 4–3-ra kikapott a dél-koreai Ulszan Hyundaitól az ázsiai Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott fel a főtáblára. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést, a szétlövésben pedig értékesítette a maga kísérletét.



A találkozón az első félidő ráadásában a házigazdák szerezték meg a vezetést, ám a hongkongi együttes a szünetben rendezte sorait, és a második játékrész megkezdése után szinte azonnal egyenlített.

A hátralévő időben többnyire a dél-koreai csapat erőltette a támadásokat, de újabb gól már nem született. A szétlövés során a hazaiak kerültek előnybe, ám Vadóczéknak már a második párban sikerült egyenlíteni. A harmadikban 40-szeres válogatott középpályásunk higgadtan passzolt a kapu bal oldalába. A párbaj az ötödik körben dőlt el, amikor a brazil Fernando gyatra lövését kivédte az Ulszan Hyundai kapusa.

Ha Vadóczék feljutottak volna az ázsiai BL 32 csapatos főtáblájára, akkor a csoportküzdelmek során a decemberi klubvilágbajnokságon döntőt játszó Kasima Antlersszel is összecsaphattak volna.

A Kitchee SC kiesése ellenére maradt még versenyben magyar érdekeltségű csapat az ázsiai BL-ben: Dzsudzsák Balázs együttese, az arab emírségekbeli al-Vahda kedd 17.15 órától a jordániai al-Vehdatot fogadja a főtáblára jutásért.

ÁZSIAI BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Ulszan Hyundai (dél-koreai)–Kitchee SC (hongkongi) 1–1 – 11-esekkel 4–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik