Az Ipswichnél mellőzött Priskin a PL-be vágyik

Vágólapra másolva!
2011.09.10. 14:13
null
Priskin nem sok lehetőségre számít az Ipswichben (Fotó: Action Images)
Címkék
A válogatottban nagyszerű gólpasszt adott a svédek ellen, ami végül három pontot ért, Priskin Tamás mégsem lehet maradéktalanul elégedett. Klubcsapatában, az angol másodosztályú Ipswich Townban nem kap lehetőséget, márpedig a huszonnégy esztendős csatár nehezen bírja játék nélkül.



– Először is gratulálok! Remekül játszott Svédország ellen, ráadásul a gólpasszával életben tartotta a magyar válogatott továbbjutási reményeit.
– Köszönöm, tényleg jól sikerült beszállnom a játékba – mondta a Championshipben
szereplő Ipswich Town csatára, Priskin Tamás. – Azt azért szeretném gyorsan leszögezni, hogy ez az egész csapaton múlt, nem egy emberen. A legboldogabbá pedig az tett engem, hogy mind a hat pontot begyűjtöttük a két selejtezőn. Nagyon bízom benne, hogy még folytatódhat ez az álom, és nem ér véget számunkra Finnország ellen. Persze tisztában vagyok vele, hogy nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, de reménykedem benne, hogy a finnek képesek lesznek pontot szerezni Svédország ellen, és akkor megmarad az esélyünk.

– Különös helyzetben van: míg a játékosok nagy része azért küzd a klubcsapatában, hogy szerephez jusson a válogatottban, ön a nemzeti tizenegyben játszik hónapról hónapra, bízva abban, hogy bekerül az Ipswichbe.
– A kettőt különválasztom azért egymástól. Rendkívül élvezem, hogy a válogatottban tudok bizonyítani, és jól megy a futball. Az Ipswichnél egészen más a helyzet. Szombaton a Blackpool ellen játszunk, és kötve hiszem, hogy a keretben leszek, arra pedig pláne nem számítok, hogy pályára lépek. Most már nem bízom benne, hogy beverekszem magam a csapatba. Egyszerűen nem számítanak rám. Sajnos semmilyen lehetőséget sem kapok, kegyvesztetté váltam Paul Jewell menedzsernél. Még az a szerencsém, hogy már csak egy évig érvényes a szerződésem, így a nyáron ingyen eligazolhatok. Nyugodtan állíthatom, hogy ez lesz itt az utolsó szezonom, nem szeretnék maradni.

– Az idény végéig Ipswichben marad?
– Ha lehet, akkor nem. Nagyszerű lenne, ha kölcsönbe tudnék igazolni egy olyan együtteshez, amelynél rendszeresen játéklehetőséget kapok, és úgy tudok készülni a meccsekre, hogy van esélyem pályára lépni. Ez nekem most a legfontosabb. Aztán januárban majd meglátjuk, és ha lesz lehetőségem, csapatot váltok. Ugyanakkor a télen a klubom nem engedne el ingyen, csupán megfelelő összeg ellenében. De akkor sem leszek elkenődve, ha csak a nyáron tudok majd elszerződni.

– Akkor egy év múlva ismét a Győrben láthatjuk gólokat lőni?
– Egyelőre azért még külföldön szeretnék futballozni. Németország és Hollandia is csábító számomra, de legszívesebben Angliában maradnék. Megszerettem és megszoktam ezt a környezetet, nagyszerű lenne a Premier League-ben futballozni.

A TELJES NYILATKOZATOT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik