Anglia: volt edzője dicséri a Liverpoolhoz visszatérő Gulácsit

Vágólapra másolva!
2012.04.12. 15:08
Mint ismeretes, a kapusokat ért sérüléshullám miatt a Liverpool az Everton elleni szombati FA-kupa-elődöntőre visszarendelte a csapathoz a Hull Citynek kölcsönadott Gulácsi Pétert. A magyar kapust volt edzője, Les Parry méltatta a Liverpool Echónak adott értékelésében.

„Annak idején Gulácsi Péter védéseinek is köszönhettünk, hogy bennmaradtunk – nyilatkozta a Liverpool Echónak Les Parry, aki 2010-ben a harmadosztályú Tranmere Roversnél dolgozott együtt a magyar kapussal. – Jelenlétével biztonságérzetet adott a védőknek és nem csak a védései miatt. A csapattársak nyugodtan futballozhattak előtte, mert tudták, van mögöttük egy megbízható kapus."

„Ő az egyik legjobb fiatal kapus, akivel találkoztam. Amúgy pedig egy kedves srác, aki folyamatosan fejlődni szeretne" – folytatta volt játékosa dicséretét Parry.

„A Liverpool egyik képviselője szinte mindegyik meccsünkön megnézte Gulácsit, amíg nálunk védett, és küldtünk is egy DVD-t a csapatnak az összes meccséről. A kapusok fejlődése érdekében különösen fontos, hogy játékban legyenek" – mondta a szakember, aki szerint éppen ezért volt különösen fontos a magyar futballista számára az az időszak, amit a Tranmerénél töltött.

„Gulácsi sosem stresszelt vagy idegeskedett, erénye, hogy jól mozdul ki a beívelésekre és bár nem nagy termetű, betölti a kaput" – vázolta a kapus erősségeit Parry, aki szerint a Hull Citytől tegnap a Liverpoolhoz visszarendelt Gulácsi megérett a komolyabb feladatokra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik