HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.08.08 19:35 Frissítve: 2017.08.08 19:47

Ajax: Öröm nézni a játékát – Schön a legtehetségesebbek listáján

Az ajaxdaily.com összeállította a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax legnagyobb U20-as tehetségeiből álló listáját, amelyen a magyar Schön Szabolcs is megtalálható, méghozzá nem is rossz helyen!

 

A lista élén természetesen Kasper Dolberg áll, a 20. születésnapját októberben ünneplő támadó az előző idényben robbant be az amszterdamiaknál, a 2016–2017-os szezonban 48 tétmérkőzésen 23 gólt szerzett, további nyolcat előkészített az Európa-liga döntőjéig menetelő együttesben – róla korábban hosszabb lélegzetű anyaggal is megemlékeztünk, ezt itt olvashatja el! 

A dán válogatott támadót Matthijs de Ligt követi, a most szombaton nagykorúvá váló belső védő az előző kiírásban még a második számú csapatnál is sokat szerepelt, ehhez képest kétszer már a holland nemzeti csapat mezét is magára ölthette idén tavasszal – mondjuk sok sikerben nem volt része, a bolgárok ellen a szünetben lekapták 0–2-nél, míg Marokkó ellen a 70. percben kiállították.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Justin Kluivert állhatna, a korábbi Ajax-kiválóság, Patrick 18 éves fia jobbszélsőként érzi igazán otthon magát, az Eredivisie-ben az előző idényben 14-szer kapott lehetőséget, két gól mellett négyet készített elő.

A legnagyobb Ajax-tehetségeket összegyűjtő listán a 12.-ként kapott helyet a magyar SCHÖN SZABOLCS – aki a legfiatalabbként került be az összeállításba. A még mindig csupán 16 éves – a 17.-et szeptember 27-én tölti be – középpályással kapcsolatban megemlítik, hogy mindkét szélen bevethető, és öröm nézni a játékát. Az utánpótláscsapatok számára rendezett Future Cupon már megcsillogtatta tehetségét, és kiemelkedő gyorsaságával és cselezőkészségével hamar magára irányította a figyelmet.

Az U17-es válogatott játékosnál megemlítik, hogy az új idényt már az U19-esek között kezdi meg Amszterdamban, és hogy ideális szélső lehet az Ajaxnál: képes lehet mindkét szélt meghúzni, és arra is, hogy a szélekről középre cselezze magát, így helyzeteket teremt. Kiemelik, hogy Schön a támadó harmadon belül gyakorlatilag mindenhonnan veszélyes, erőteljes bal lába miatt a védők nem adhatnak nagy területet neki, ez esetben viszont egy villámgyors csellel képes őket faképnél hagyni.

A korábbi Honvéd-játékos (Magyar Futball Akadémia) beadásai ugyancsak veszélyforrást jelentenek, és a sebessége miatt labdával vagy a nélkül is fenyegetést jelent a védelmek számára.

Az „új Ibra" összetörheti az MU BL-álmait? A fél világ vinné, de...

A fél világ sorban áll az aláírásáért, de Kasper Dolberg, vagyis az „új Ibrahimovic" egyelőre nem tervezi, hogy távozna az Ajaxtól. Az év egyik nagy berobbanó tehetsége a Manchester United elleni Európa-liga-döntőben (kezdés: 20.45, élőben az NSO-n) tehet újabb nagy lépést a klasszissá válás felé - és törheti össze az MU BL-álmait -, most egy kicsit utánajártunk az ő történetének. 

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.