A Real Madrid Dzsudzsák Balázst figyeli

Vágólapra másolva!
2009.12.03. 08:11
Címkék
A madridi Marca napilap csütörtöki számának címlapján arról számolt be, hogy a Real Madrid érdeklődik a PSV magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs iránt. Miguel Pardeza, a „királyi gárda” sportigazgatója azonban úgy nyilatkozott, nem igazolnak játékost januárban.

 

Dzsudzsák a Real Madrid látókörébe került (Fotó: Action Images - archív)
Dzsudzsák a Real Madrid látókörébe került (Fotó: Action Images - archív)

Úgy tűnik, meg lehet Dzsudzsák Balázs utóbbi időben nyújtott nagyszerű teljesítményének eredménye, legalábbis a spanyol Marca napilap csütörtöki számában arról számolt be, hogy a Real Madrid felfigyelt a PSV magyar légiósára.

Dzsudzsák Balázs a Marca csütörtöki számának címlapján
Dzsudzsák Balázs a Marca csütörtöki számának címlapján

A madridi székhelyű, a „királyi gárdával" kapcsolatos hírekben általában jól értesült lap úgy tudja, a Real Madrid sportvezetői már az idény elejétől kezdve figyelik Dzsudzsák játékát, ami tetszik a spanyol klub edzői stábjának.

„Dzsudzsák Balázs a PSV szélsője. A tradicionális balszélső posztot képviseli: gyors, és milliméter pontosan adja középre a labdát. A Real Madrid sportvezetősége az egész idényben figyelte, és elnyerte az edzői stáb tetszését. Az átigazolása anyagilag nem lenne megterhelő, főleg a Tottenham játékosa, Aaron Lennon, vagy Robinho, a Manchester City futballistájához képest, aki közel van ahhoz, hogy a Barcelonához igazoljon" - jellemzi a Marca Dzsudzsákot.  

Az üggyel kapcsolatban a spanyol napilap internetes oldalán kiírt egy szavazást, amelyben azt kérdezte az olvasóktól, hogy igazolnának-e januárban új játékost a Real Madridhoz, és ha igen, akkor milyen posztra.

A több mint 50 ezer voksoló 85 százaléka szerint a „királyi gárdának" szüksége van új futballistára, és a szavazók 33 százaléka egy szélsőt szerződtetne a klubhoz, amelyre az újság szerint Dzsudzsák Balázs a Real Madrid jelöltje.

A voksolók 31 százaléka szerint azonban egy szélső védőre lenne szüksége a madridi együttesnek, és a Marca szerint erre a posztra Rafinha, a Schalke 04 brazil játékosa a Real kiszemeltje.  

Végül a szavazók 21 százaléka szerint a Real Madridnak egy irányítót kellene vásárolnia a télen, és erre a posztra a legfőbb jelölt a Marca szerint Mesut Özil, a Werder Bremen fiatal játékosa. A fennmaradó 15 százalék véli csak úgy, hogy Manuel Pellegrininek nincs szüksége új futballistára januárban. 

Miguel Pardeza, a Real Madrid sportigazgatója cáfolta, hogy új játékost szeretnének venni januárban, sőt a vezető úgy nyilatkozott, eladni sem fognak senkit télen.

„Nem tervezzük egyetlen játékos megvételét és eladását sem a téli átigazolási időszakban – mondta Miguel Pardeza, aki csak sérülések esetén tartja elképzelhetőnek az új igazolásokat. – Biztosítanunk kell a játékosokat arról, hogy bízunk bennük, főleg azokat, akik kevesebb lehetőséget kapnak. A klub mindenkire számít."

 DZSUDZSÁK KANADAI TÁBLÁZATA
 

Dzsudzsák Balázs szezonbeli teljesítménye valóban figyelemre méltó: a magyar válogatott szélsője a holland bajnokságban 8 gólt szerzett (ezzel vezeti a PSV házi góllövőlistáját) és 7 találatot előkészített.


A nemzetközi kupaporondon sem lehet panasz a 22 éves játékosra, aki az Európa-liga csoportkörében 1 gólnál és 2 gólpassznál jár, sőt, a sorozat selejtezőjében is előkészített egy PSV-találatot.

 

A szurkolóknak csupán Dzsudzsák válogatottbeli teljesítményével kapcsolatban lehet némi hiányérzete: a középpályás tíz mérkőzésen kapott lehetőséget, de sem gólt, sem gólpasszt nem jegyzett. Igaz, a svédek elleni vb-selejtezőn ő harcolta ki a mieink egyetlen találatát megelőző tizenegyest.

HOLLAND BAJNOKSÁG
2009. augusztus 2. PSV–Venlo 3–3 1 gólpassz
2009. augusztus 9. Twente–PSV 1–1 1 gól
2009. augusztus 16. PSV–Ajax 4–3 2 gól, 1 gólpassz
2009. augusztus 30. Groningen–PSV 0–2 2 gólpassz
2009. szeptember 12. PSV–Roda 3–0 1 gól
2009. szeptember 26. PSV–Willem II 3–1 1 gólpassz
2009. október 25. NEC–PSV 0–4 1 gól
2009. október 31. PSV–Vitesse 1–0 1 gól
2009. november 8. Den Haag–PSV 1–5 1 gólpassz
2009. november 22. PSV–Heracles 4–0 1 gól
2009. november 27. Sparta–PSV 2–3 1 gól, 1 gólpassz
EURÓPA-LIGA
2009. október 1. PSV–CFR Cluj 1–0 1 gólpassz
2009. október 22. PSV–Köbenhavn 1–0 1 gólpassz
2009. november 5. Köbenhavn–PSV 1–1 1 gól
HOLLAND KUPA
2009. október 28. Roda–PSV 0–2 1 gólpassz

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik