A Mainz és a Real megegyezett Szalai ügyében

Vágólapra másolva!
2010.07.13. 07:26
null
Szalai Ádám hároméves szerződést köt a Mainz együttesével (Fotó: Action Images - archív)
Német sajtóhírek szerint a Bundesligában szereplő Mainz mindenben megegyezett a Real Madriddal Szalai Ádám átigazolásáról. A német klub félmillió euró körüli összeget utal át részletekben a „királyi gárdának" a magyar válogatott támadóért, aki három évre szóló szerződést köt a Lőw Zsoltot is foglalkoztató mainziakkal.

Úgy tűnik, rendeződik Szalai Ádám sorsa: német sajtóhírek szerint a magyar válogatott támadó a napokban három évre szóló szerződést köt a Mainz együttesével. A Lőw Zsoltot is foglalkoztató német klub menedzsere, Christian Heidel ugyanis mindenben megegyezett a Szalai játékjogát birtokló Real Madriddal a futballista klubcseréjéről.

„Mondhatjuk, hogy megtaláltuk a közös nevezőt a madridiakkal – számolt be Heidel madridi tárgyalásai eredményéről a kigges.de portálnak.. – Nem éltünk a kölcsönszerződésben rögzített opciós jogunkkal, miszerint 1.5 millió euróért megvásárolhatjuk a játékost, hanem egy másik megoldást találtunk a Real Madriddal."

A hírek szerint a Mainz 500 és 600 ezer euró közötti összeget fizet ki a spanyoloknak Szalai játékjogáért, de nem egyszerre, hanem részletekben. „Ez a megoldás azt a célt szolgálja, hogy ne terheljük meg túlságosan a költségvetésünket, mivel nem számolunk labdarúgók értékesítéséből származó bevételekkel" – indokolt a sportvezető.

A 22 éves Szalai három évre szóló szerződést köt a klubbal, amely a kontraktus időtartama alatt fizeti ki az esedékes részleteket a Real Madridnak. „Az idei költségvetésünket így alig terheli ez az igazolás. A Real nagyon előzékeny volt. Tisztességes tárgyalásokat folytattunk, sikerült a játékos értékének megfelelő árban megegyeznünk" – folytatta Heidel, aki szerint sokat javított a Mainz alkupozícióján, hogy a magyar csatár jelenleg sérült, és az előző félévben nem számított kulcsembernek a Bundesligában.

„Kezdettől fogva lehetett érezni, hogy a Real is szeretne megoldást találni. Helyesnek bizonyult az a taktika, hogy nem zaklattam folyamatosan a madridi vezetőket, hanem kivártam. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel" – summázott Heidel, aki elmondta: annak dacára sem tervezik újabb támadó megszerzését, hogy jelenleg Szalai és Aristide Bancé is sérüléssel küzd. A vezetőségnek ennek ellenére vannak kiszemeltjei, egy balhátvéddel erősítenék meg a keretet.

Szalai a tavasszal kölcsönben szerepelt a Mainzben, 15 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára, s ezeken a találkozókon egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik