A Liverpool megfigyelője Szalai miatt jár a Mainz meccseire

Vágólapra másolva!
2012.04.19. 15:47
null
Szalai Ádám több klub figyelmét is felhívta magára (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Angol internetes források szerint a Liverpool a sérülése utáni visszatérése óta folyamatosan figyelemmel követi a Mainzban futballozó Szalai Ádámot, akinek a neve már 2010-ben is felvetődött a „vörösöknél". Mindeközben a válogatott támadó edzője, Thomas Tuchel arról nyilatkozott német újságíróknak, hogy nem tudja elképzelni, hogy a csatár távozna a nyáron.

A Mainz magyar válogatott támadója, Szalai Ádám egy évet hagyott ki keresztszalag-szakadás miatt, január óta viszont már 12 bajnokin pályára lépett, három gólt szerzett és három gólpasszt adott, és a Kicker hét elején megjelent híre szerint máris felkeltette két csapat, a Mönchengladbach és a Wolfsburg érdeklődését. A csatár hétfőn a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, egyelőre nem akar tudni a kérőkről, és különben is: a Mainz elsőbbséget élvez, és már beszélgetnek a vezetőkkel a 2013-ban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.

Ennek ellenére a jelek szerint a kérőkben nem lesz hiány a nyáron. Angol internetes források szerint ugyanis a Liverpoolnál 2010 után ismét szóba került a magyar válogatott támadó szerződtetése.

A tribalfootball.com híre szerint Szalaira még a Real Madrid Castilla játékosaként figyelt fel a Liverpool, és azóta is figyelemmel követik a pályafutását. Az internetes oldal német forrásokból úgy értesült, hogy a Liverpool megfigyelője január óta gyakori vendége a Mainz bajnokijainak, amelyeken elsősorban Szalai Ádám játékát lesi árgus szemekkel.

A hírből messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni, hiszen a nyugat-európai élvonalbeli bajnokságok meccseit hétről hétre megfigyelők tucatjai látogatják, de mindenképpen hízelgő Szalaira nézve, ha a Liverpoolnál valóban régóta figyelemmel követik a fejlődését, és a sérülését követően is ismét képbe került.

Mindezek ellenére a Mainz vezetőedzője, Thomas Tuchel nem tudja elképzelni, hogy a csatár a nyáron elhagyná a csapatot.

„Nem hiszem, hogy váltani akarna. Ádám tisztában vele, hogy mekkora értéket képvisel a klub számára, és élvezi, hogy nálunk futballozhat” – nyilatkozta a német dapad hírügynökségnek a szakember.

Ez egybecseng azzal, amit Szalai mondott a Nemzeti Sport Online-nak: „Még egyéves szerződésem van a Mainznál, és a klubmenedzserrel, valamint a vezetőedzővel is beszélgettünk már az esetleges hosszabbításról. Jelen pillanatban nem tudok jobb helyet elképzelni fejlődésem szempontjából a Mainznál, hiszen minden héten pályán lehetek, maximálisan bíznak bennem, a sérülésem után is. Ezért biztos, hogy a Mainz lesz az első klub, amellyel komolyabban tárgyalni fogok a jövőmről."

SZALAI GÓLJA A KÖLNNEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik