A Liverpool két fronton „támad” Dzsudzsákért

Vágólapra másolva!
2011.02.04. 08:52
null
Dzsudzsák Balázs nyárig biztosan a PSV-ben rúgja a labdát (Fotó: Action Images – archív)
Dzsudzsák Balázst angol lapok már tavaly novemberben hírbe hozták a Liverpoollal (több más angol csapat mellett), és bár az elmúlt hetekben a francia Lille tűnt a legkomolyabb érdeklődőnek, a bulvársajtóban már ismét a „vörösöket" emlegetik a PSV-vel hétfőn 2015-ig szerződést hosszabbító szélső első számú nyári kérőjeként. A Nemzeti Sport információi szerint nem alaptalanul, ugyanis egy skót és egy dán ügynökség is beajánlotta Dzsudzsákot az Anfield Roadon. A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József elmondta, fél éve léptek kapcsolatba az angol sztárcsapattal.

A Nemzeti Sport információi szerint az ötszörös BEK/BL-győztes Liverpool felvette a kapcsolatot egy skót ügynökséggel, amely Dzsudzsák Balázst ajánlotta a „vörösök" figyelmébe.

Neil Murray, FIFA-licences menedzser, a Rangers játékosmegfigyelő-hálózatának vezetője megerősítette a hírt.

„Nagyjából három héttel ezelőtt kereste meg irodánkat a Liverpool, amely bal oldali, támadó felfogású középpályást keresett – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Neil Murray. – Dzsudzsák Balázst ismerjük, fiatal, dinamikus, ragyogó rúgótechnikájú futballista. Röviden: minőségi játékos. Őt ajánlottuk az angoloknak, jelezve, hogy a labdarúgóval nem állunk kapcsolatban, nem a mi irodánk képviseli. Ha Liverpool kaliberű klub játékost keres, nyilvánvaló, hogy nem egyetlen jelöltje van, ami Dzsudzsák esetében is érvényes. Az angolok az uruguayi Luis Suárezt választották, aki csatárként és a széleken is bevethető.”

A játékos-pályafutása során a Rangersben, a svájci Sionban, a francia Lorient-ban és a német Mainzban is szereplő korábbi középpályás véleménye szerint a kivásárlási ár kiemelése a szerződésből nem jelenthet akadályt, ha a Liverpool valóban a keretében akarja tudni a játékost, akiről a mostani elutasítás ellenére a Lille sem mondott le.

„A Newcastle is tisztában volt vele, hogy Andy Carrollért mekkora összeget kérhet a Liverpooltól, meg is kérte az árát, a Liverpool pedig fizetett, mert szüksége volt a csatárra – mondta Neil Murray. – Más kérdés, hogy a harmincötmillió fontos tétel hallatán ki mit gondol. Kenny Dalglish, a Liverpool menedzserének megbízása az idény végéig szól, ennek függvényében képlékeny a jövő az Anfield Roadon. Dzsudzsák Balázs Angliába szerződésének esélyeit ez például ronthatja, de növeli, hogy a klub Luis Suárez megszerzése után sem állt le."

Információnk szerint Dzsudzsák éves keresete elérte volna Liverpoolban a heti negyvenezer fontot, az angol sztárcsapat tízmillió fontot áldozott volna a magyar válogatott játékos megvételére.

Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere meglepetéssel fogadta Neil Murray szavait, miután elmondása szerint egy külföldi partneren keresztül ők már fél éve kapcsolatban vannak a Liverpoollal.

„Együttműködünk a Sören Lerby nevével fémjelzett Essel Sports Managementtel, így aztán az egykori dán világklasszis amszterdami irodájában találkozhattunk a Liverpool megfigyelőhálózatának vezetőjével. A kapcsolat fél éve él, ekképpen természetesen meglep a skótok képbe kerülése. Annyit azért elárulhatok, a Liverpool továbbra is létező lehetőség Balázs számára"  – nyilatkozta a játékosügynök.

Dzsudzsák teljesítményét holland és angol lapértesülések szerint is több mérkőzésen figyelik a Liverpool, a Wolfsburg és a Juventus képviselői a tavasszal.

A TÉMÁRÓL A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN IS OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik