A 'Gladbach magyar tehetsége élvezi a gyorsabb tempót

Borsi GergelyBorsi Gergely
Vágólapra másolva!
2012.07.26. 16:02
null
Szenes Bence (jobbra) kiválóan mutatkozott be az U23-as csapatban (Fotó: archív)
Szenes Bence győztes góllal mutatkozott be a Mönchengladbach U23-as csapatában a PSV Eindhoven II ellen. A fiatal csatár célja, hogy minél több lehetőséghez jusson a következő szezonban.

A Mönchengladbach az előző szezonban a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyedik helyen zárt, ám magyar szemmel sokkal érdekesebb a klub U19-es csapata, ahol Szenes Bence is futballozik – illetve most már az U23-as együttesre is figyelni kell.

Szenes Bence ugyanis szerdán bemutatkozott a Mönchengladbach második csapatának megfelelő U23-as együttesben – ráadásul nem is akárhogy. A tizennyolc éves csatár a szünetben csereként állt be a PSV Eindhoven II ellen, és a találkozó végén, három háromnál gólt szerzett, amivel beállította a végeredményt (4–3).

„Remek labdát kaptam, mélységből kiléptem két védő közül, lefutottam őket, aztán elpasszoltam a kapus mellett – elevenítette fel a gólját Szenes Bence. – Nagyon boldog voltam, de nemcsak a gólnak örültem, hanem a lehetőségnek is. Az edzőm a keddi tréning után odajött hozzám, és közölte velem, hogy másnap az U23-ban játszom. A tavaly már edzettem együtt a csapattal, bajnokira is jelöltek a keretbe, de nem léptem pályára. Ám most ez is megvalósult, ráadásul győztes góllal tettem le a névjegyemet."

Szenes Bence Vácról került ki Németországba a Rot-Weiss Essenhez, s onnan igazolt át a Mönchengladbachba, amelyben az előző idényben a harmadik helyen végzett a bajnokságban az U19-es csapattal – a Schalke és a Bayer Leverkusen mögött.

„Természetesen a következő szezont is az U19-es csapatnál kezdem el – tette hozzá a korosztályos válogatott csatár. – Ott csináltam végig az alapozást is, ami nagyon kemény volt. A hétvégén pedig megyünk egy nyolccsapatos tornára Stuttgart mellé, Schwaebisch Hallba, ami kitűnő erőpróba lesz számunkra. Az U19-es és az U23-as csapat között legnagyobb különbség a tempóban van, ezért is élvezem, ha az U23-mal vagyok, mert ott még többet fejlődhetek. Az is a célom, hogy felkerüljek a szezonban a második csapathoz, és minél több játéklehetőséget kapjak."

A Mönchengladbach U19-es csapata augusztus 12-én játssza első bajnokiját a Schalke ellen, ám a tartalékcsapat addig három mérkőzést is játszik a bajnokságban. Tehát Szenes Bencének minden esélye megvan arra, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozzon az U23-as együttesben. Ha pedig úgy sikerül, mint a PSV elleni találkozó, és ismét győztes gólt szerez, könnyen teljesülhet a vágya: akár megvetheti a lábát a Mönchengladbach második csapatánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik