HIRDETÉS
HIRDETÉS
Z. A. 2010.05.25 08:39 Frissítve: 2015.03.23 02:27

A Bari nem veszi meg Gosztonyi Andrást

Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta: az olasz élvonalban szereplő Bari nem él opciós jogával, és rossz anyagi helyzete miatt nem veszi meg Gosztonyi Andrást. A tavasszal kölcsönben Olaszországban szereplő játékos iránt azonban egy másik Serie A-beli klub érdeklődik.

HIRDETÉS

 

Gosztonyi két meccsen játszott a Serie A-ban (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Gosztonyi két meccsen játszott a
Serie A-ban (Fotó: Szabó Miklós – archív)

Nem sok magyar fiatal mondhatja el magáról, hogy még a 20. születésnapja előtt bemutatkozhat a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Serie A-ban. Ami azonban 2007. április 7-én sikerült Koman Vladimirnak (a Sampdoriában lépett pályára a Torino ellen), az három esztendővel később, 2010. április 11-én megadatott Gosztonyi Andrásnak is.

Az MTK Budapest futballistáját még februárban vette kölcsön a Bari együttese, és a tavaszi idényben kétszer (a Sienával szemben 3–2-re elveszített találkozó 77. percében, valamint a Juventustól elszenvedett 3–0-s vereség alkalmával a meccs 71. percében) pályára küldte az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző fiatalt. A kölcsönadás ideje a bajnokság befejeztével lejárt, ám arról semmit sem lehetett hallani, hogy a tizedikként végző olasz klub élni kíván-e opciós jogával.

„Az olaszországi hónapok egyértelműen bizonyították, amit eddig is sejtettem: az igazi futball külföldön van – mondta az olimpiai válogatotthoz hétfőn csatlakozó, az elmúlt napokban a Hungária körúton tréningező Gosztonyi András. – Bariban rengeteget fejlődtem, a kapott játéklehetőséggel nem csak próbáltam, érzésem szerint tudtam is élni. Ami a jövőmet illeti, jó esély van rá, hogy továbbra is Olaszországban futballozzam. Zajlanak az egyeztetések, fejlődésemet talán az szolgálná leginkább, ha a korábbinál több játéklehetőséghez jutnék."

S hogy erre mekkora az esély? Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója elmondta: egyeztettek már a Bari elöljáróival, az olasz csapat nem él opciós jogával. A 19 esztendős futballista jó bizonyítványt állított ki magáról a délolasz város együttesében, azonban a klub anyagi helyzete nem a legjobb. Ugyanakkor Gosztonyi András tehetségével felhívta magára a figyelmet, s egy másik (megnevezni nem kívánt) olasz első ligás csapat már felvette a kapcsolatot a kék-fehérekkel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.21 16:27:19

Légiósok CSILLAG PÉTER

A védővel Kolozsváron a Steaua ellen történtekről és a válogatott Eb-reményeiről beszélgettünk.

2018.09.20 23:02:26

Légiósok nemzetisport.hu

A 31 éves futballista szeretett volna Európába szerződni, de nem várhatott tovább, lépnie kellett.

2018.09.19 08:18:04

Légiósok BABJÁK BENCE

„Szerintem nem kell bántani azt a magyar labdarúgót, aki azért mond nemet a klubja ajánlatára, mert ambíciói vannak.”

2018.09.15 11:52:59

Légiósok VINCZE SZABOLCS

Úgy érzi, szerencséje volt, hogy játékosként Berlinbe került, ahol felépíthette magát és az életét.

2018.09.12 17:27:43

Légiósok PÓR KÁROLY

Az egy éve Barcelonában élő Huszár család és az újonnan érkező Molnárék is úgy vélik, az FCB Escola egy lehetőség.

HIRDETÉS
HIRDETÉS