1860 München: Király Gábor mellett újabb magyar kapusa van a klubnak

Vágólapra másolva!
2011.08.24. 13:52
null
Király Gábor és ifjú pártfogoltja, Székely György
Az 1995-ös születésű Székely György az 1860 München csapatánál folytatja pályafutását. A tehetséges kapus a Freiburg ellen 5–0-ra megnyert bajnokin már be is mutatkozott a klub U17-es csapatában.

Székely György Elbert Gábor menedzser közreműködésével került az 1860 Münchenhez. A fiatal kapusról a játékosügynök nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.

„Székely György korábban már élt Németországban, amikor az édesapja kint dolgozott. Így nem idegen számára a közeg. Az 1860 Münchenhez azután került, hogy – egyedüli külföldiként – felvételt nyert egy ottani sportiskolába. Az U17-es csapatnál, amely a felnőttekkel ellentétben az élvonalban szerepel, az edző első számú kapusként számol vele " – kezdte a fiatal labdarúgó jellemzését a menedzser.

„Alapvetően nem vagyok híve, hogy játékosok nagyon fiatalon külföldre szerződjenek. Csak akkor támogatom, ha szellemileg, lelkileg és szakmailag is készen állnak erre. Székely György esetében azonban elmondható, hogy a hazai közegben nem találta meg a helyét, nem érezte jól magát. Élt már külföldön és az ottani mentalitás jellemzi, mindene a labdarúgás, és mindent meg is tesz azért, hogy profi labdarúgóvá váljon. Azért választottuk az 1860 Münchent, mert Király Gábor ebben segíthet neki, igazi példakép lehet számára a válogatott kapuvédő" – nyilatkozta Elbert Gábor, aki hozzátette, Székelyt már most „kis Királynak" hívják a klubnál.

A budapesti születésű kapus az 1860 München előtt itthon az agárdi Sándor Károly Akadémián pallérozódott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik