Van Nistelrooy kimaradt Van Marwijk vb-keretéből

Vágólapra másolva!
2010.05.11. 18:03
null
Ooijer (jobbra) vigasztalja Van Nistelrooyt: én megyek, te maradsz (Fotó: Action Images)
Címkék
Kijelölte 30 fős, bő világbajnoki keretét Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A keretben több klasszist találunk, de hiányzik Ruud van Nistelrooy, a Hamburg támadója hiába akart volna utazni, a szakember nem számít rá.

 

Bert van Marwijk kijelölte 30 fős keretét a dél-afrikai világbajnokság előtt. A behívottak között nincs ott Ruud van Nistelrooy, aki még 2008-ban vonult vissza a válogatottságtól, de az utóbbi időszakban jelezte: ha számítanak rá, kész újra hazáját képviselni a dél-afrikai világbajnokságon.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A keretben természetesen helyet kaptak a legnagyobb jelenkori sztárok. Elsősorban az oranje középpályája illetve támadóalakzata tűnik bombaerősnek. Wesley Sneijder és Arjen Robben remek formában futballozik, a két egykori Real Madrid-játékos nagyban hozzájárult klubcsapata Bajnokok Ligája-döntőbe-jutásához (az Inter és a Bayern München a finálét pont a Bernabéuban játssza egymással).

Legelöl pedig a szezon végére sérüléséből felépülő arsenalos Robin van Persie támadhatja az ellenfelek kapuját, de Klaas-Jan Huntelaar is hozzátehet Hollandia sikeréhez.

A gondok hátul kezdődnek a csapatnál, nemhogy igazi sztárjátékos, de még topfutballista sem fedezhető fel a védelemben, amelyet átlagfutballisták alkotnak. Ráadásul nem sikerült meggyőzni Edwin van der Sart sem a visszatérésről, így kapusposzton is gondjai lehetnek Van Marwijknak

Meglepetések (illetve kevésbé ismert nevek) is vannak a névsorban: az Ajax védője, Vurnon Anita és az Alkmaar támadója, Jeremain Lens is helyet kapott az egyelőre bő, 30 fős keretben.

Hollandia az E-csoportban kezdi meg szereplését a dél-afrikai tornán, csoportellenfele Dánia, Japán és Kamerun lesz.

 A HOLLAND VÁLOGATOTT BŐ, 30 FŐS KERETE
Kapusok: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (Utrecht), Sander Boschker (Twente)
Védők: David Mendes da Silva (AZ), Gregory van der Wiel (Ajax), Khalid Boulahrouz (Stuttgart), John Heitinga (Everton), Ron Vlaar (Feyenoord), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Edson Braafheid (Bayern München), Vurnon Anita (Ajax), Andre Ooijer (PSV)
Középpályások: Demy de Zeeuw (Ajax), Orlando Engelaar (PSV), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ)
Csatárok: Jeremain Lens (AZ), Arjen Robben (Bayern München), Dirk Kuyt (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Robin van Persie (Arsenal), Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburger SV)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik