Sokk a németeknek: Adler kihagyja a vb-t

Vágólapra másolva!
2010.05.04. 12:06
null
Adler nem segíthet a Nationalelfnek a vb-n (Fotó: Action Images – archív)
Sokk a német futballszurkolóknak: René Adler, a Nationalelf első számú kapusa kénytelen kihagyni a nyári világbajnokságot. A Leverkusen játékosa a múlt hónapban szenvedett bordasérülést, és az orvosok véleménye szerint elkerülhetetlen az operáció.

 

René Adler a múlt hónapban szenvedett bordasérülést, de a hétvégén, a Hertha BSC elleni bajnokin már ő állt a Leverkusen kapujában, igaz, különleges védőfelszerelésben. Eddig úgy tűnt, hogy a sérülés nem veszélyezteti a játékos világbajnoki szereplését, de az orvosok megállapították, hogy a 25 éves kapust műteni kell.

ROLFES SEM UTAZIK
 

Immár biztos, hogy Simon Rolfes nem lesz tagja a német labdarúgó-válogatott világbajnokságra utazó keretének.

 

A Leverkusen 28 éves középpályása kedden tudatta Joachim Löw szövetségi kapitánnyal, hogy nem épül fel a dél-afrikai tornáig, így ne számítson rá. Rolfes térdéből januárban távolítottak el egy porcdarabot, a műtét óta nem lépett pályára.

„Ez volt életem legnehezebb döntése – nyilatkozta a Kickernek a mérhetetlenül csalódott Adler. – De saját magammal, a klubommal és a válogatottal szemben is felelőtlenség lett volna vállalni a világbajnoki szereplést. Orvosilag nézve megoldható lenne a részvétel. De olyan erős fájdalmaim vannak, hogy hosszú távon sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken nem tudnék csúcsformában védeni. Egy ilyen hosszú és intenzív tornán ez megengedhetetlen, hiszen teljesen egészséges játékosokra van szükség."

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya – aki csütörtökön hirdeti ki előzetes keretét – sajnálattal vette tudomásul a Leverkusen kapusának döntését. „Ma reggel kaptam az információt. Nagyon sajnáljuk, hogy Renét mégis meg kell műteni, és így lemarad a világbajnokságról. Az edzői stábbal közösen döntjük majd el, ki utazik helyette Dél-Afrikába."

Löw korábban már kijelentette, hogy Adler lesz a Nationalelf első számú kapusa a világbajnokságon, de az élet átírta a terveit – a kapitány eredetileg Tim Wiesét és Manuel Neuert akarta még elvinni magával a tornára, várhatóan közülük kerül ki a csapat egyese.

A harmadik számú kapus pozíciójára Hans-Jörg Butt, a Bayern München, és Roman Weidenfeller, a Borussia Dortmund kapusa pályázik. Adlernek nem először okoz problémát bordasérülés, 2006-ban még az is felmerült, hogy abba kell hagynia a labdarúgást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik