Írország lesz a vb 33. csapata?

Vágólapra másolva!
2009.11.30. 13:09
null
A szabálytalan gól: Gallas fejese után a hálóba tart a labda (Fotó: Imago)
Címkék
Nem akármilyen kéréssel fordult az Ír Labdarúgó-szövetség delegációja Sepp Blatter FIFA-elnökhöz.

 

Mint ismert, az írek szabálytalan góllal elbukták a Franciaország elleni párharcot, ezzel eldőlt, hogy nem lesznek ott a dél-afrikai világbajnokságon.

 COSTA RICA ESETÉT IS KIVIZSGÁLJÁK
Sepp Blatter elmondta, hogy az Uruguay elleni pótselejtezőt egy lesgól miatt elbukó Costa Rica esetét is kivizsgálja a végrehajtó bizottság.

„Fogadtuk az ír delegációt, akik természetesen nagyon csalódottak a történtek miatt. Tudják, hogy a meccset nem lehet megismételni, a játékvezető döntése végleges. Nem is kérnek szankciókat az ellenfél játékosára vagy a bíróra, ám olyan kéréssel fordultak a FIFA-hoz: indulhatnának-e, mint a vb 33. csapata?"

Sepp Blatter elnök nem mondott egyelőre nemet az íreknek, a végrehajtó bizottság hatáskörébe utalta az esetet. A bizottság szerdán tárgyalja a fellebbezést.

A vb-csoportkör sorsolását pénteken tartják Cape Townban. A FIFA tárgyal arról is, hogy esetleg az Európa-ligához hasonlóan a világbajnokságon is hat bíró dirigálja a mérkőzéseket. A nemzetközi szövetség a videobíró bevezetéséről továbbra sem akar hallani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik