Hét Bayern-játékos a bő német keretben

Vágólapra másolva!
2010.05.06. 12:56
null
Löw (balra) erre a négy játékosra biztosan számít (Fotó: Action Images – archív)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a Nationalelf előzetes keretét a nyári világbajnokságra. A szakember hét Bayern München-játékosnak postázott meghívót, köztük Hans-Jörg Buttnak, aki René Adler sérülése következtében kerülhetett be a keretbe.

Az előzetes német keret kihirdetése előtt az volt a legnagyobb kérdés, hogy ki lesz a Nationalelf harmadik számú kapusa a nyári világbajnokságon. Joachim Löw szövetségi kapitány a várakozásoknak megfelelően Hans-Jörg Buttnak, a Bayern München kapusának szavazott bizalmat.

Button kívül hat Bayern München-játékos kapott meghívott a kapitánytól, a bajorok főleg a támadószekcióban képviseltetik magukat, hiszen Mario Gomez, Miroslav Klose és Thomas Müller is ott van a bő keretben.

A sajtótájékoztatón – még a keret kihirdetése előtt – elhangzott, hogy összesen 27 játékos neve szerepel a kapitány listáján, de rajtuk kívül öt olyan labdarúgót is meghív, akiket csak a Málta elleni felkészülési mérkőzésen vesz számításba.

A legnagyobb hiányzó talán Thomas Hitzlsperger: a korábbi stuttgarti játékos annak ellenére nem kapott helyet a meghívottak között, hogy a téli átigazolási szezonban (a több játéklehetőség reményében) a Lazióhoz igazolt. Rajta kívül Torsten Frings és Kevin Kuranyi sem szerepel a listán, de Löw már korábban kijelentette, hogy különböző okokból nem számít a két játékosra.

A német kapitány a csapat dél-tiroli edzőtábora alatt dönt arról, hogy melyik 23 játékos utazhat el a dél-afrikai világbajnokságra. A végleges keretek leadásának határideje: június 1.

AZ ELŐZETES NÉMET KERET
Kapusok: Manuel Neuer (Schalke), Tim Wiese (Werder), Hans-Jörg Butt (Bayern München)
Védők: Dennis Aogo (Hamburg), Jerome Boateng (Hamburg), Arne Friedrich (Hertha), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder), Marcell Jansen (Hamburg), Serdar Tasci (VfB Stuttgart), Holger Badstuber (Bayern München), Heiko Westermann (Schalke), Andreas Beck (Hoffenheim)
Középpályások: Michael Ballack (Chelsea), Marko Marin (Werder), Mesut Özil (Werder), Piotr Trochowski (Hamburg), Sami Khedira (VfB Stuttgart), Christian Träsch (VfB Stuttgart), Toni Kroos (Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)
Csatárok: Cacau (VfB Stuttgart), Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Stefan Kiessling (Leverkusen), Lukas Podolski (Köln)
Csak a Málta elleni mérkőzésre behívottak
Kapus: Tobias Sippel (Kaiserslautern)
Mezőnyjátékosok: Mats Hummels (Dortmund), Kevin Grosskreutz (Dortmund), Stefan Reinartz (Leverkusen), Marco Reus (Mönchengladbach)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik