Elefántcsontpart: Sven-Göran Eriksson Drogbáék új kapitánya

Vágólapra másolva!
2010.03.28. 23:17
null
Eriksson harmadszor vezethet világbajnokságon válogatottat (Fotó: Action Images)
Az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség (FIF) hivatalosan is bejelentette: a nyári világbajnokságon Sven-Göran Eriksson irányíthatja a válogatottat.

A rutinos svéd szakember egyelőre csak a világbajnokság végéig kapott megbízást.

„Az elefántcsontparti válogatott új kapitánya Sven-Göran Eriksson. Ő lesz a nemzeti csapat trénere a világbajnokságon, a célkitűzés a tisztességes szereplés" – tudatta közleményében a FIF. Arra nem tértek ki, hogy mit értenek tisztességes szereplésen...

Sven-Göran Eriksson az Afrikai Nemzetek Kupáját követően menesztett Vahid Halilhodzictól veszi át a válogatott szakmai munkájának irányítását, bár nem ő volt az első számú jelölt – az elefántcsontpartiak Guus Hiddinket akarták megnyerni, de ez nem sikerült.

Eriksson 2002 és 2006 után harmadszor irányíthat válogatottat világbajnokságon, az angol nemzeti csapattal mindkét alkalommal a legjobb nyolc közé jutott. Elefántcsontpart Brazíliával, Portugáliával és Észak-Koreával szerepel egy csoportban a vb-n a G-csoportban.

Érdekesség, hogy – bár a svédek nem harcolták ki a vb-kvalifikációt – Eriksson és a nigériai együttest irányító Lars Lagerbäck személyében két svéd szakember is ott lesz a világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik