Egyelőre nincs döntés a közvetítésről

Vágólapra másolva!
2010.01.13. 18:32
null
Még nem lehet tudni, hogy melyik adó közvetít (Fotó: Action Images)
Címkék
A Magyar Televízió sajtó- és kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy egyelőre nincs döntés arról, hogy melyik televíziós társaságnak adják el labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogait. A kuratórium január 20-ára halasztotta döntését. Az is előfordulhat, hogy az MTV megtartja magának a közvetítési jogokat.

A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége ma rendkívüli napirendi pontban tárgyalta az idei dél-afrikai labdarúgó világbajnokság közvetítési jogainak esetleges értékesítését. A testület várhatóan a következő ülésén hoz majd csak döntést. A Magyar Televízió a tulajdonost képviselő testület jövő szerdán várható döntését követően kezdheti meg a szerződés előkészítését.

Amennyiben szerdán az értékesítésről születik döntés, az MTV tájékozatja az EBU-t (Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége) és a FIFA-t (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) a győztes ajánlatról. A két nemzetközi szervezet mondja ki ugyanis a végső szót az értékesítés jóváhagyásáról. Az MTV ezután kezdheti meg a győztes partnerrel a szerződéskötés procedúráját, amely a FIFA felügyelete és előírásai szerint zajlik majd.

Ami az előzményeket illeti: a Magyar Televízió súlyos finanszírozási gondjai miatt árverésre bocsátotta a vb közvetítési jogait.

A határidő lejártáig két ajánlat érkezett. Bár az érintettek ezt titokként kezelik, több forrás is közölte, a Digi Tv és az RTL Klub szállt ringbe a jogokért. Utóbbi esetében információink szerint árnyaltabb a kép, ugyanis az RTL Klub a saját tulajdonában lévő Sport Klubbal, valamint a Sport1-gyel együtt pályázott, tehát a gyakorlatban három különböző csatornán lehetne nyomon követni a világbajnokság mérkőzéseit, ugyanis egyet sem hagyna meg az MTV-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik