Borriello és Rossi kimaradt az olaszok keretéből

Vágólapra másolva!
2010.06.01. 22:21
null
Ketten a kimaradó olaszok közül: Marco Borriello (balra) és Andrea Cossu (Fotó: Reuters)
Marcello Lippi kedden este kihirdette a június 11-én kezdődő labdarúgó-világbajnokságra utazó olasz keret névsorát. Az olasz szövetségi kapitánynak még öt labdarúgótól kellett megválnia, amit meg is tett késő este – azt követően, hogy megbizonyosodott róla: a keddi edzésen megsérülő Mauro Camoranesi vállalhatja a vb-szereplést. A legnevesebb kimaradók: Marco Borriello és Giuseppe Rossi.

Marcello Lippi a keret kedd délutáni sestriere-i edzése után még egyszer végigzongorázta a lehetőségeket, a közös vacsorán közölte játékosaival döntését, majd hivatalos közleményben a nagyvilág tudomására hozta, ki az a 23 labdarúgó, akit elvisz magával a dél-afrikai világbajnokságra.

Mauro Camoranesi keddi sérülése némi aggodalmat keltett az edzőtáborban, de mint a keret névsorából is kiderül, az argentin születésű középpályás edzésen összeszedett térdsérülése nem súlyos, vagyis Lippi számíthat a 2006-os vb-diadalban kulcsszerepet játszó emberére.

Az olasz sajtó szinte egyöntetűen jósolta, hogy Fabio Quagliarella nem lesz ott az utazók között – a jövendölés nem jött be. A Napoli támadója ott lesz a vb-n, miközben Giuseppe Rossi ugyanúgy otthon marad, mint Marco Borriello, akinek kihagyását arra hivatkozva jósolták meg, hogy játékstílusa hasonlít Gilardinóéra és Pazziniéra.

Rossi mellett – a La Gazzetta dello Sport előzetes elemzése szerint – az szólt volna, hogy több taktikai variációba képes hatékonyan belesimulni: támogató második csatárként és a háromcsatáros játékban is hasznosan teljesít. Lippi azonban végül lemondott róla, ami nyilván ugyanúgy sokakat meghökkent majd, mint a remek idényt futó Fabrizio Miccoli korábbi „elfelejtése".

A többi csapatrészből olyan játékosok maradtak ki, akik fiatal koruknál és/vagy kevés nemzetközi tapasztalatuknál fogva számíthattak erre: a kapus Salvatore Sirigu (Palermo), a védő Mattia Cassani (Palermo) és a középpályás Andrea Cossu (Cagliari).

OLASZORSZÁG 23 FŐS VB-KERETE
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Cagliari), Morgan De Sanctis (Napoli)
Hátvédek: Gianluca Zambrotta (Milan), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Leonardo Bonucci (Bari), Domenico Criscito (Genoa), Salvatore Bocchetti (Genoa)
Középpályások: Andrea Pirlo (Milan), Gennaro Gattuso (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Mauro Camoranesi (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria), Claudio Marchisio (Juventus)
Csatárok: Fabio Quagliarella (Napoli), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese)
Bővebben ide kattinva olvashat a keretről!
NSO vb-adatbank: Olaszország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik