Az argentinok Messi nélkül lőttek öt gólt

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 00:00
null
Maxi Rodríguez kétszer is bevette a kanadai kaput (Fotó: Reuters)
Az argentin labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésén 5–0-ra győzött Kanada ellen. A dél-amerikaiak Maxi Rodríguez duplájával és Ángel di María csodás góljával már a szünetben három góllal vezettek, a második félidőben pedig még Carlos Tévez és Sergio Agüero is betalált. A találkozón Lionel Messi nem lépett pályára.

Argentína remek játékosokból álló válogatottja az utóbbi hónapokban (években) nem kápráztatta el látványos játékkal szurkolóit, ám Kanada ellen bőven nyílt lehetőség az összecsiszoltság javítására.

Lionel Messit jobbnak látta pihentetni Diego Maradona, ám a hazaiaknak a Barcelona zsenije nélkül sem tartott sokáig, hogy megszerezzék a vezetést. Maxi Rodríguez a tizenhatos bal oldaláról végezhetett el szabadrúgást, a Liverpool középpályása pedig tökéletesen csavart a kapu bal oldalába.

Az első félóra letelte után villámgyors kontra után ismét Maxi Rodríguez volt eredményes, majd nem sokkal ezután Ángel di María szépségdíjas találattal alakította ki a 3–0-s félidei eredményt. A portugál TSF rádióállomás szerint már a Real Madrid játékosának tekinthető szélső bal külsővel küldte a labdát a bal felső sarokba.

A második játékrész közepén egy kanadai védelmi hiba után Carlos Tévez is feliratkozott a góllövők közé, az 5–0-s végeredményt pedig az alig egy perce pályán lévő Sergio Agüero állította be a 71. minutumban, miután végigszáguldott az ellenfél térfelén, és becsapott egy védőt.

Az argentinok tehát meggyőző teljesítménnyel búcsúztak a Monumental Stadiontól és hazájuktól, azt azonban nyilván ők is tudják, hogy a vb-n keményebb ellenfelekkel kerülnek szembe.

 A MÉRKŐZÉS GÓLJAI
 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
Argentína–Kanada 5–0 (3–0)
Buenos Aires, Monumental Stadion, 52 000 néző. V: Victor Hugo Rivera (perui)
ARGENTÍNA: Romero – Gutiérrez, Otamendi, Burdisso, Heinze (Clémente Rodríguez, 59.) – Maxi Rodríguez (Verón, a szünetben), Mascherano (Bolatti, 59.), Pastore (Garcé, 74.), Di María  - Higuaín (Palermo, 68.), Tévez (Agüero, 70.)
KANADA: Onstad – Klukowski, Hastings (Straith, 80.), Hainault, Stalteri – Imhof, Simpson, Ledgerwood (Peters, 55.), Johnson – De Rosario (Ademolu, 87.), Friend (Jackson, 66.)
Gólszerzők: Maxi Rodríguez (16., 32.), Di María (37.), Tévez (63.), Agüero (71.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik