A védők gólerősek, ám Anglia még nem az igazi

Vágólapra másolva!
2010.05.24. 23:24
null
Peter Crouch (fehérben) szinte a gólvonalról szerezte meg az angolok második gólját (Fotó: Action Images)
Címkék
Anglia labdarúgó-válogatottja 3–1-es győzelmet aratott a szintén világbajnoki résztvevő Mexikó felett a két ország hétfő esti londoni felkészülési mérkőzésén. Az angol védők közül Ledley King és Glen Johnson is a kapuba talált, ám a saját kapujuk előtt még voltak kihagyásaik, így Mexikó előtt is nyíltak gólszerzési lehetőségek.

Az angol válogatott hívei a 13. percben a szívükhöz kaptak, hiszen Steven Gerrard véző fejjel terült el a gyepen, ám gyorsan kiderült, nem történt nagyobb baj. S a megkönnyebbülés hamarosan kifejezett derűbe csapott át: a hazaiak megszerezték a vezetést.

A 17. percben bal oldali szögletet követően Peter Crouch a hosszú oldalról középre fejelte a labdát, és a jó ütemben, őrizetlenül érkező Ledley King a kapuba fejelt. (1–0)

Nem sokkal később egyértelművé vált, hogy az alacsony termetű mexikóiakkal szemben rendkívül hatékony az angolok fejjátéka. A 34. percben Rooney fejesét Pérez kapus még vetődve a lécre ütötte, ám a felperdülő labda alá Crouch – igaz, lesről rajtolva – úgy állt be, hogy másnak esélye sem volt hozzáférni. Neki igen, leszorított karjáról, testéről be is pattant a kapuba. (2–0)

A játékrész hátralévő idejében Robert Greennek is módja nyílt igazolni jó formáját, ezzel együtt a franciák elleni nyerő taktikát kereső mexikóiak bevették a kapuját. Rafael Márquez fejesét Baines még kivágta a gólvonalról, a kipattanót azonban Guillermo Franco közelről bekotorta. (2–1)

Több kezdő játékos – így a lábát fájlaló mexikói gólszerző – nélkül folytatódott a játék a szünet után, és Glen Johnson szinte azonnal növelte az angolok előnyét. A felfutó hátvéd a jobb oldali oldalvonal mellől középre vágtatott a labdával, és a mexikói védők asszisztálása mellett mintegy húsz méterről, ballal a kapu jobb oldalába kanyarított. (3–1)

A hátralévő idő jobbára mezőnyjátékkal telt, a két kapitány kiürítette kispadját, de extrát egyik beugrótól sem láthatott. A legszebb jelenet az egyik angol kezdő, Rooney nevéhez fűződött: az MU gólzsákja a messzire kifutó kapus tisztázása után elékerülő labdát megpróbálta 25 méterről az üres kapuba emelni, ám a visszafutó Rodríguez a gólvonalon mentett.

Az angolok május 30-án Grazban Japánnal vívják az utolsó felkészülési mérkőzésüket, Mexikó következő ellenfele Hollandia lesz szerdán.

 ANGLIA–MEXIKÓ 3–1
 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
ANGLIA–MEXIKÓ 3–1 (2–1)
London, Wembley Stadion, 88 638 néző. V: Toma (japán)
ANGLIA: Green (Hart, 46.) – G.  Johnson, Ferdinand (Carragher, 46.), L. King, Baines – Milner (Ad. Johnson, 85.), Gerrard, Carrick (Huddlestone, 62.), Walcott (Lennon, 77.) – Crouch (Defoe, 46.), Rooney
MEXIKÓ: Ó. Pérez – Aguilar (Barrera, 52.), F. Rodríguez, R. Márquez, Salcido – E. Juárez, Torrado, Osorio, Giovani (Blanco, 72.) – G. Franco (J. Hernández, 46.), Vela (Guardado, 62.)
Gólszerző: King (17.), Crouch (34.), G. Johnson (47.), ill. G. Franco (45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik