A spanyol a legértékesebb válogatott

Vágólapra másolva!
2010.05.20. 14:43
null
A spanyolok az Eb-győzelem után a világbajnokságot is megnyernék (Fotó: Action Images)
Címkék
A Frontier Economics felmérése alapján a világbajnokságra kijutó csapatok közül az Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott a legértékesebb. A második az argentin, a harmadik az angol nemzeti csapat. Olaszországot még Elefántcsontpart is megelőzi.

A Frontier Economics felmérést készített a dél-afrikai világbajnokságra kijutó válogatottak értékéről. A pénzügyi tanácsadó cég a labdarúgók jelenlegi piaci értékét vette alapul, s ezek alapján – egy elképzelt legerősebb kezdőcsapatot figyelembe véve – számoltak összértéket minden válogatottnak. Pontosabban nem mindegyiknek…

A cég a legutolsó fogadási oddsok alapján csak a legesélyesebb tíz csapatról készített kimutatást, amely alapján a spanyol válogatott a legértékesebb.

Az Európa-bajnok csapat kezdőjének értéke 303 millió euró, amelyből Andrés Iniesta 44, míg Fernando Torres 43 milliót ér, de valószínűleg mondjuk Cesc Fabregast vagy Iker Casillast sem bagóért lehetne megszerezni a mostani átigazolási szezonban.

A második legértékesebb csapat Argentína. A gauchók 293 milliós értékéből a Barcelona kiválósága, Lionel Messi egymaga 140 milliót hasít ki.

A harmadik helyen pedig a Wayne Rooney (59 millió) és Frank Lampard (46) fémjelezte angol csapat található.

A képzeletbeli lista egyik érdekessége, hogy Olaszország a tizedik, a címvédőnél Elefántcsontpart csapatát is értékesebbnek véli a felmérést készítő cég. A lista természetesen csak játék a számokkal, a lényeges kérdések úgyis a pályán dőlnek el Dél-Afrikában.

A válogatottak értékei
A válogatottak értékei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik