ZTE: elnököt és klubigazgatót is adtak a szlovén csapatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 09:31
Egyre szorosabb az együttműködés a ZTE FC és a Nafta Lendava között. A két klub korábban is gyakorta játszott egymással tesztmérkőzéseket, illetve szakmai téren is segítette egymást. Most minden eddiginél jelentősebb a munkakapcsolat.

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa két hete a szlovén másodosztályba felkerülő egyesület elnöki tisztségét is betölti, és ezzel egy időben Kocsárdi Gergelyt klubigazgatónak nevezte ki.

„Próbáljuk fejleszteni a lendvai klubot, de a felnőttek mellett párhuzamosan a helyi akadémia működtetése is a feladatom közé tartozik – kezdte Kocsárdi Gergely, aki labdarúgóként Magyarországon kizárólag a ZTE-ben futballozott, 458 NB I-es bajnokin 15 gólt szerzett, illetve a 2007–2008-as kiírás őszi szezonjában a Nafta Lendavában is szerepelt. – A szlovén másodosztály augusztus hatodikán kibővített, tizenhat csapatos mezőnnyel rajtol, nincs sok időnk az erősítésre, márpedig az első évben a bennmaradás a célunk. Idővel a szakmai kapcsolat erősítése is feladat lesz a ZTE és a lendvai klub között, sőt elképzelhető, hogy már a jelenlegi szezonban is kölcsönjátékosok érkezhetnek Zalaegerszegről.”

A távolság nem jelenthet akadályt, elvégre a szlovéniai Lendva ötven kilométerre fekszik a zalai megyeszékhelytől. Közben az előző szezonban az NB II hetedik helyén végző ZTE FC folytatja a felkészülést a július 30-án kezdődő hazai másodosztályú bajnokságra.

„A keretünk kilencvenöt százalékban kész, vagyis már most kezdődhetne a szezon – folytatta Kocsárdi Gergely, aki klubmenedzseri tisztségben marad a kék-fehéreknél is. – Versenyben lehetünk a feljutásért, de bátrabb kijelentésre nem vállalkozom. Megértem a szurkolókat, hogy türelmetlenek, mert már öt éve az NB II-ben rostokolunk, és az előző bajnokságban is csupán a hetedik helyen végeztünk. Ám a húszcsapatos másodosztályban nem egyszerű hétről hétre kimagasló teljesítményt nyújtani. Az előző szezonban talán három-négy klub pályázott eséllyel a feljutásra, július végétől azonban az MTK, a Gyirmót és az ETO FC Győr is csatlakozhat az élmezőny csapataihoz.”

A kék-fehérek keretében számos kölcsönjátékos szerepelt az előző szezonban, de Bobál Gergely (Bp. Honvéd), Oláh Bálint (Diósgyőr), Angyal Zsolt (Haladás), Deutsch Bence, Fadgyas Tamás, Jakab Dávid (valamennyi MTK Budapest) és Kovács Gábor (Paks) is visszatért csapatához. Ugyanakkor Balázs Zsolt a Pakstól, Koszó Balázs a Mosonmagyaróvártól, Vernes Richárd a Bp. Honvédtól, Nagy Gábor az Újpesttől, míg Szemerédi Norbert a Szeged 2011-től érkezett, míg a szlovák Tomás Dubek legutóbb az MFK Ruzomberokban futballozott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE-NÉL
Érkezők: Balázs Zsolt (Paks), Tomás Dubek (szlovák, MFK Ruzomberok – Szlovákia), Koszó Balázs (Mosonmagyaróvár), Nagy Gábor (Újpest, szabadon igazolhatóként), Szemerédi Norbert (Szeged 2011), Vernes Richárd (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek: Horváth Leonárd
Kiszemeltek: Fazakas Géza (Soproni VSE), Nemes Milán (DVTK)
Távozók: Daru Bence (Paks, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Angyal Zsolt (Haladás), Bobál Gergely (Bp. Honvéd), Deutsch Bence (MTK Budapest), Fadgyas Tamás (MTK Budapest), Jakab Dávid (MTK Budapest), Kovács Gábor (Paks), Oláh Bálint (DVTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik