nemzetisport.hu 2019.06.26 16:26 Frissítve: 2019.06.26 23:38

Vasas: újabb akadémista kapott profi szerződést a klubnál

Profi szerződést kapott a Vasasnál Erős Noel, aki 2013 óta a Kubala Akadémia növendéke – számolt be az akadémia hivatalos honlapja. A 19 esztendős középpályás rövid idő alatt a negyedik játékos, aki a Kubala Akadémiáról a piros-kékek első csapatához kerül.

Erős Noel profi szerződést kapott a Vasasnál (Fotó: Ádám Krisztina)

 

„Akadémiánk munkájának egyik legfontosabb értékmérőjét azok a játékosok jelentik, akik az akadémiai képzést követően szerepet kaphatnak a felnőtt futballban, azon belül is elsősorban a Vasas első csapatában. A Vasas élenjáró a fiatalok kinevelésében és szerepeltetésében, ezért hiszek abban, hogy a nálunk nevelkedő fiatal játékosok a legjobb helyen pallérozódnak, színvonalas képzésben részesülnek és megkapják a lehetőséget, hogy a felnőttek között is bizonyítsák tudásukat. Ennek a klubfilozófiának az egyik újabb kézzel fogható bizonyítéka Erős Noelnek, U19-es bajnokcsapatunk tehetséges támadójának szerződése” – fogalmazott a szerződés kapcsán Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosa.

„A Vasas jövőképében az egyik legnagyobb érték a Kubala Akadémia – mondta az aláírást követően Domonyai László klubigazgató a vasasfc.hu-nak. – Hangsúlyos célunk, hogy hosszú távon egy NB I-ben is sikeres Vasas csapatának minimum ötven százalékát Kubala-akadémista alkossa. Erős Noel egy gyors, technikailag képzett támadó középpályás, tehetségét a Kubala Akadémia U19-es bajnokcsapatában és a téli felkészülés alatt a felnőtt csapatban is bizonyította. Megállapodásunk szerint Noelt szeretnénk kölcsönadni egy felnőtt NB II-es csapathoz, ahol rendszeres játéklehetőséget kapva erősödhet, és jó teljesítmény esetén rövid időn belül visszatérhet a Vasashoz.”

Erős Noel öt évvel ezelőtt, a 2013–2014-es idényben Budaörsről került a Vasas Kubala Akadémiára. Az U19-es korosztálytól idén búcsúzó játékos pályafutása alatt 225 mérkőzésen lépett pályára, ebből 180 alkalommal a kezdő tizenegyben, amelyben összesen 112 találatot szerzett. Erős a legutóbbi évadban számos alkalommal pallérozódott a Vasas FC edzésein, de a felnőttcsapat felkészülési mérkőzésein is letette névjegyét.

2020.03.10 07:10:53

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Holló Iván 1968 óta követi az MTK-t mindenhová, a nagysurányi főrabbi ükunokája türelmesen viselte a kazincbarcikai sértéseket.

2020.03.09 21:37:48

Labdarúgó NB II SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Sőt, a szakvezető személyére is van javaslata.