Vasas: két időpontot céloztak meg az új stadion avatójával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.14. 14:03
null
Januári kép az épülő stadionról (Fotó: vasassc.hu)
Májusban vagy a következő idény elején tervezik átadni a Vasas új labdarúgó-stadionját – többek között erről is beszélt Markovits László klubelnök az angyalföldiek hivatalos honlapján hétfőn megjelent évnyitó interjújában.

 

„A legkorábbi alkalom a május tizenkilencedikei, Zalaegerszeg elleni utolsó NB II-es forduló lehet – fogalmazott Markovits László. – Ennek igazán erős szimbolikája lenne, hiszen legutóbb 1977-ben a ZTE elleni mérkőzésen nyertünk első osztályú bajnoki címet a Fáy utcában. Az lenne az igazi, ha most a feljutást ünnepelhetnénk ezzel a meccsel. A másik opció, hogy a 2019–2020-as szezon első hivatalos hazai találkozójához kötjük a stadionavatót.”

A klubelnök hozzátette: a döntést legkésőbb február végéig meghozzák, és biztos, hogy a stadionavató nem a felnőttcsapat egy mérkőzésére korlátozódik; olyan, akár többnapos programsorozatban gondolkodnak, amelynek aktív részesei lesznek a szurkolók, az utánpótlás és a régi legendák is.

A labdarúgó-stadionnal párhuzamosan felújítják a kézilabdacsarnokot is, a munkálatok befejezésének legkésőbbi időpontja június 15., így a következő szezont biztosan a Fáy utcában játszhatja már a csapat.

Az interjúban Markovits reagált azokra a pletykákra is, amelyek szerint Jámbor János az ősz eleji sikertelen szereplés után pedzegette, átadná az NB II-es felnőtt labdarúgócsapatot működtető kft.-t.

„A pletykák helyett nézzük a tényeket! Jámbor János öt évre, tehát a 2020–2021-es idény végéig garantálta a felnőttcsapat színvonalas működtetését, és lett kilencvenkilenc százalékos tulajdonosa a Vasas FC-nek. Ez a megállapodás továbbra is érvényben van, ebből kell kiindulni. Szintén ténykérdés, hogy nyáron a Vasas Kubala Akadémiánál is tulajdonosváltás történt, Nagy Miklóssal tíz évre kötött az anyaegyesület szerződést. Régi célunk, hogy olyan időszak jöjjön el, amelyben a felnőttcsapat és az akadémia tulajdonosi struktúrája részben vagy teljes egészében megegyezik, hiszen a szakmai egymásra épülés és a tehetséges játékosok feláramoltatása nélkül nem lesz szerethető és eredményes a Vasas FC. Meggyőződéssel tudom állítani, hogy most nagyon jó irányba haladunk, ebben új partnerünk, Nagy Miklós is rendkívül komoly erőfeszítéseket tesz.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik