MTI 2019.07.02 20:39 Frissítve: 2019.07.02 20:49

Strandfoci: hétvégén indul a rövidített magyar bajnokság

Szombaton és vasárnap a budakalászi Lupa Beachen nyolc csapat részvételével indul a magyar strandfocibajnokság, amelyet idén már nem a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hanem a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. (MSMN) szervezésében bonyolítanak le.

 

Herbály Péter, a MSMN ügyvezetője a kedd délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MLSZ elnökségének döntése alapján május 13-án kizárólagos jogokkal, hosszú távra kapták meg az immár önálló sportág irányítását. Hozzátette: a strandfoci központja Siófokról Budakalászra költözik, július harmadik hétvégéjén itt rendezik meg a korábbi évekhez képest rövidített bajnokság második fordulóját, majd július 27-és és 28-án a döntőjét is. 

Gerendai Károly, a Lupa Beach tulajdonosa emlékeztetett arra, hogy ebben az évben a harmadik idényt kezdik meg az egykori bányatóból kialakított területen.

„Ha már tengerpartot idéző környezetet alakítottunk ki, úgy gondoltuk, hogy idehozzuk a beach sportokat is” – jelentette ki Gerendai, aki elmondta, hogy a strandfocibajnokságot a nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas, esti világítással és 900 fős lelátóval rendelkező beach arénában bonyolítják le, s hosszabb távon egy egész évben működő, strandsportokra alkalmas csarnok kialakítását is tervezik.

Ughy Márk, korábbi válogatott játékos, a kft. sportszakmai referense arról beszélt, hogy a magyar válogatott július harmadik hétvégéjén Moszkvában az észtek, a németek és a házigazda oroszok ellen szerepel a paraguayi vb selejtezőjében, s bízik abban. hogy sikerül továbbjutniuk a legjobb 16 közé. A hazai bajnoksággal kapcsolatban megjegyezte, hogy az indulók között ott lesz a mezőny két sztárcsapata, a Goldwin és a Gyöngyös is.

A sajtótájékoztatón részt vett a 42-szeres nagypályás válogatott Torghelle Sándor is, aki 2004-ben maga is részt vett a strandfocibajnokságon, de arról egyelőre nem árult el többet, hogy idén pontosan milyen szerepet vállal a strandlabdarúgásban.

A szintén korábbi válogatott Badalik Szabolcs pedig elmondta, a sportág nagyköveteként az lesz a feladata, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse itthon a strandlabdarúgást.

2020.05.19 20:49:16

Labdarúgó NB II BORBOLA BENCE

A kétszeres gólkirály megannyi emlékezetes pillanatot tudott felidézni.

2020.05.06 22:56:51

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hát igen, a felső határ a csillagos ég.

2020.05.05 21:52:38

Labdarúgó NB II BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. A klub töretlenül fejlődött mind szakmailag, mind infrastrukturálisan.

2020.05.05 11:13:33

Labdarúgó NB II BABJÁK BENCE

Bélteky Róbert tulajdonos Ausztráliából gratulált a következő idényt az élvonalban kezdő csapatnak.

2020.04.17 18:26:49

Labdarúgó NB II POLGÁR LÁSZLÓ

Kapusként és edzőként is szolgálta a Zala megyei klubot, fia válogatottságig vitte.