Soroksári gólparádé Nyíregyházán, Feczesinnel sem nyert a Vasas

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2020.02.02. 13:51
null
A Vasas az NB I-es góllövőlistát még mindig vezető Feczesin Róberttel megerősödve sem tudta legyőzni a Békéscsabát (Fotó: Dömötör Csaba)
Tizennyolc csapat számára vasárnap a 22. fordulóval megkezdődött a labdarúgó NB II tavaszi idénye, a Szolnoki MÁV ezúttal szabadnapos volt. A játéknap kora délutáni összecsapásain a Soroksár gólzáporos meccsen 5–3-ra nyert Nyíregyházán, a Siófok Gyirmótról, az ETO Tiszakécskéről vitte haza a három pontot. A Haladás gól nélküli döntetlent játszott otthon a Szegeddel, ugyancsak nem volt győztese a Budafok és a Csákvár fővárosi csatájának. Az esti programban a télen alaposan megerősített Vasas nem bírt a jól védekező Békéscsabával, míg az éllovas MTK Prosser Dániel két góljának köszönhetően 2–1-re legyűrte a Dorogot.
.

 

A labdarúgó NB II 2019–2020-as idényének gólokban – holtversenyben – leggazdagabb mérkőzését hozta a 22. forduló. A Soroksár fordulatos találkozón 5–3-ra nyert Nyíregyházán, nyolc gól ezen kívül még egyszer született egy mérkőzésen ebben a kiírásban, amikor a 8. fordulóban a Szeged-Csanád a stadionavatóján pontosan ugyanilyen különbséggel győzte le a Csákvárt.

Az első gólt egyébként most a szabolcsiak szerezték, 2–1-re már a Soroksár vezetett, majd a 43. percben 3–2-re ismét a Szpari. Az első játékrészből hátralévő néhány perc is tartogatott meglepetéseket, mert a szünetre már a Soroksár vonulhatott 4–3-as előnnyel. A második játékrészben már csak egyszer zördültek a hálók, a Lipcsei Péter csapatában csereként pályára érkező Erdélyi László a hazaiak szerint egy lesgyanús szituáció után a 93. percben állította be a végeredményt.

Három játékos is duplázott a meccsen: a hazaiaktól – a lefújás után a bíró megsértése miatt kiállított – Hornyák Marcell, a fővárosiaktól Pászka Lóránd és Lőrinczy Attila.

A játéknap másik, házon kívüli bravúrját a Siófok érte el, amely a feljutást célul kitűző Gyirmótot győzte le 3–1-re. Még húsz perc sem telt el, a Balaton-partiak Paksról érkezett játékosa, Remili Mohamed már kétszer is betalált a kapuba – a második alkalommal büntetőből. Közte a hazaiak Herjeczki Kristóf révén voltak eredményesek, ám ezzel el is lőtték az összes puskaporukat. Nem így a siófokiak, akik egy kapu előtti kavarodásból Elek Bence révén lőtték be a harmadikat, a fordulást követően pedig már egyik gárda sem tudott újabb gólt szerezni. A somogyiak sikerükkel feljöttek a negyedik, míg a gyirmótiak visszaestek a hatodik helyre.

Jobban ment a másik kisalföldi csapatnak, az ETO-nak, amely esélyeshez méltóan mind a három pontot hazavitte Tiszakécskéről. A meccs elején két szituációnál is büntetőt reklamáltak a házigazdák, a tizenegyesek azonban elmaradtak, majd a félidő közepén Gaál Bálint kapufája már jelezte, hogy a győriek a veszélyesebbek. Az ETO még a pihenő előtt Vaszil Vaskeba találatával jutott előnyhöz, majd a rendes játékidő utolsó percében a Kisvárdáról érkezett Vári Barnabás góljával biztosították be győzelmüket a zöld-fehérek, akik immár a harmadik helyen állnak a tabellán.

A forduló negyedik idegenbeli diadala a Budaörs nevéhez fűződik, amely a Puskás-díjas Zsóri Dániel szabadrúgásból szerzett góljával nyert a kieső helyen tanyázó Vác ellen, Balmazújvárosban. A pályaválasztók megint egy elmaradt tizenegyest reklamáltak amiatt, mert Sajbán Miklós néhány perccel a lefújás előtt kezezett a tizenhatoson belül, a bírói síp azonban néma maradt. A stadionjuk felújítása miatt albérletbe kényszerülő Duna-partiaknak Dunaújváros, a Szusza Ferenc Stadion, a Hévízi út, Soroksár és Balassagyarmat után ez már a hatodik ideiglenes otthonuk volt a sorban, de nem hozott szerencsét.

Döntetlennel zárult a két élmezőnyben helyet foglaló csapat, a Budafok és a Csákvár XXII. kerületi összecsapása. A feljutó helyen álló hazaiak Skribek Alen góljával jutottak vezetéshez, és bár kevesebb mint 20 perc volt hátra, mégsem tudták megtartani az előnyüket. Öt perccel a vége előtt ugyanis jött Mim Gergely, és 28 méterről bombázott a budafoki kapuba.

Szombathelyen a Szeged elleni találkozó előtt búcsúztatták el a Haladás ikonját, a játéktól januárban visszavonult, 35-szörös válogatott Halmosi Pétert. Ami a játékot illeti, abban már nem sok örömüket lelték a hazai szurkolók, mert a Mátyus János által első ízben vezetett Hali hiába támadott sokat, egyszer sem tudta feltörni a Tisza-partiak védelmét. A 0–0-s végeredménynek inkább a vendégek örülhettek, bár az is igaz, hogy a kieső helyen álló szombathelyiek is egy pontot faragtak a szabadnapos Szolnokkal, valamint a Tiszakécskével szembeni hátrányukból.

Nem született gól a Vasas és a Békéscsaba fővárosi találkozóján sem. Pedig az angyalföldieknél ott volt a kezdőben az NB I-es góllövőlistát vezető Feczesin Róbert, a másodosztályban eddig holtversenyben legtöbb gólt szerző Birtalan Botond, a tavalyi NB II-es gólkirály Balajti Ádám, s csereként beállt Torghelle Sándor is. A hazaiak két helyzetet kihagytak az elején, ezután egyre magabiztosabban védekezett a Csaba, sőt a ráadás perceiben akár a győzelmet is kiharcolhatta volna. Mivel a Budafok is ikszelt, az egy helyet előre lépő, és már hetedik Vasas hátránya továbbra is 11 pont a második helyezettől.

Bár edzője, Michael Boris szerint nem játszott jól az MTK, így is bekasszírozta a három pontot hazai pályán a második félidőre feljavult Dorog ellen. A meccs embere a DVTK-tól igazolt Prosser Dániel volt, aki két góllal hálálta meg a kék-fehérek bizalmát. Az MTK-é volt egyébként az egyetlen hazai diadal ebben a fordulóban.

Két alsóházi együttes találkozott Putnokon, ahol a Kazincbarcika az újonc Ajkát látta vendégül. A bakonyi együttest ismét Kis Károly irányította, akit az őszi szezon végén betegsége miatt Jeney Gyula helyettesített. A vendégek kezdtek jobban, Soltész Dominik szabadrúgása előbb a kapufán csattant, majd néhány perccel később az ő szögletéből Lengyel Béla talált be a Barcika kapujába. Sőt, nem sokkal később tovább növelhette volna az ajkaiak előnyét, ám ezúttal a kapufa mentett. A Dzurják József irányította borsodiak a második játékrész derekán a szlovákiai Somorjáról igazolt Németh Tamás révén egyenlítettek, aki a gólján kívül is többször jelentett veszélyt az Ajka kapujára. A hajrában a Barcika közel volt a győzelemhez, a bakonyi gárda azonban végül elvitt egy pontot. Mivel a vetélytársak sem tudtak nyerni, így az Ajka helyzete valamelyest javult a kiesés elleni küzdelemben.

LABDARÚGÓ NB II
22. FORDULÓ

MTK BUDAPESTDOROGI FC 2–1 (1–0)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor stadion, 1801 néző. Vezette: Ducsai József (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Varjú B., Deutsch – Cseke – Palincsár (Bognár I., 70.), Mezei (Katona M., 70.) – Prosser, Lencse (Bíró B., 81.), Schön. Vezetőedző: Michael Boris
DOROG: Mursits – Nyíri, Dlusztus A., Rjasko, Berkó, Papp M. (Forró, 72.) – Lénárt (Takács P., 70.), Kitl M. – Mészáros Á. – Földi (Németh Á., 64.), Paudits. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Prosser (1–0) a 45., Prosser (2–0) a 65., Nyíri (2–1) a 77. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris:
– A szünet előtt jókor jött a gól, a második félidőben pedig már sokkal jobb felfogásban játszottunk. A második gólunk után a Dorognak váltania kellett, próbáltak nyomás alá helyezni minket, de nem engedtük. Nem játszottunk jól, de nyertünk, és ez a legfontosabb.
Németh Szabolcs: – Emelt fővel távozhatunk az MTK otthonából. Az első félidőben a hazaiak jobban futballoztak, a másodikban viszont felnőttünk hozzájuk, időnként jobban is játszottunk. A második félidei teljesítményünkre büszkék lehetünk, és erre a jövőben építhetünk is. A szurkolóink olyan hangulatot teremtettek, mintha odahaza játszottunk volna.

VASASBÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–0
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion, 1700 néző. Vezette: Antal Péter (Varga Gábor, Rózsa Dávid)
VASAS: Jova – Szivacski (Terbe, 87.), Csató, Tóth B., Hajdú Á. – Kovács M., Hidi M. S., Szatmári L. (Hinora, 81.) – Birtalan (Torghelle, 72.), Feczesin, Balajti. Vezetőedző: Bene Ferenc
BÉKÉSCSABA: Uram – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Bidzilya (Gréczi, 70.) – Kovács Á., Király P., Hursán (Babinyecz, 70.), Pantovics – Lukács R. (Máris, 88.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
MESTERMÉRLEG
Bene Ferenc:
– Sajnálom, hogy az első húsz percben nem használtuk ki a helyzeteinket, akkor többgólos előnybe kerülhettünk volna. Játékban, főleg támadásépítésben, még sokat kell fejlődni, három-négy hét közös munka után senki sem várhat tökéletes teljesítményt. Hosszú út vár ránk, mire ütőképes csapattá formáljuk a Vasast, de az első lépést megtettük.
Schindler Szabolcs: – Az első tizenöt percben rosszul játszottunk, a Vasas megszerezhette volna a vezetést. Később rendeztük a sorokat, a huszadik perc után feljavultunk, jobb és rosszabb időszakaink egyaránt akadtak. A fordulás után egy lehetőségünk volt, sajnos nem használtuk ki. A támadójátékunkkal nem vagyok elégedett, a védekezéssel viszont az lehetek, mert hiába támadott többet a Vasas, igazán nagy helyzetet nem alakított ki.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUSSOROKSÁR SC 3–5 (3–4)
Nyíregyháza, 1080
néző. Vezette: Hanyecz Bence (Belicza Bence, Baghy Csaba)
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Matyi Z. (Svedjuk, a szünetben), Fodor F., Talabér, Csilus Á. – Patvaros (Ötvös B., 78.), Végső – Szinanovics, Kártik, Gyurján B. (Kovács N., a szünetben) – Hornyák. Vezetőedző: Lengyel Roland
SOROKSÁR: Abu – Molnár R., Takács Zs., Gyömbér, Völgyi D. – Misic (Derekas, 88.), Csonka A. – Szánthó, Lőrinczy (Csernik, 84.), Pászka – Orosz M. (Erdélyi L., 69.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Hornyák (1–0) a 7., Pászka (1–1) a 11., Lőrinczy (1–2) a 16., Szinanovics (2–2) a 36., Hornyák (3–2) a 43., Pászka (3–3) a 44., Lőrinczy (11-esből, 3–4) a 45., Erdélyi L. (3–5) a 93. percben
Kiállítva: Hornyák (megsértette a játékvezetőt) a lefújás után
MESTERMÉRLEG
Lengyel Roland:
– Próbáltunk minél többször a vendégvédelem mögé kerülni, ezekből gólokat is szereztünk, de arra nem számítottunk, hogy ilyen szellősen védekezünk. Hiába szereztük meg másodszor is a vezetést az első félidő hajrájában, mégis hátrányban mentünk be az öltözőbe, és hiába egykapuztunk a folytatásban, nem sikerült újabb gólokat szereznünk.
Lipcsei Péter: – Parádés és fordulatos volt az első félidő. Örülök, hogy ilyen sok gól született, Nyíregyházán egy félidő alatt négy gólt szerezni nagyszerű, de hármat nem lett volna szabad kapni. A héten kilenc játékos is betegséggel küszködött, ennek tükrében még értékesebb a győzelmünk.

BUDAFOKI MTEAQVITAL CSÁKVÁR 1–1 (0–0)
Budapest,
Budafok, Promontor utca, 500 néző. Vezette: Káprály Mihály (Szilágyi Norbert, Horváth Zoltán)
BUDAFOK: Póser – Opavszky, Vaszicsku, Romic, Kirják – Kulcsár T. (Ihrig-Farkas, 72.), Kovács D., Filkor, Oláh B. – Zsolnai R., Szabó M. (Skribek, 63.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
CSÁKVÁR: Markek – Tamás N., Nándori (Mim, 63.), Albert I., Tányéros, Galambos – Mészáros D. (Daru, 76.), Madarász M. – Kocsis B. – Baracskai (Pratsler, 76.), Sejben. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Skribek (1–0) a 72., Mim (1–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Küzdelmes mérkőzésre számítottam, és ez is történt. A jövőben jobb százalékkal kell kihasználnunk a helyzeteinket, és akkor ilyen küzdelmes mérkőzést biztosan megnyerünk.
Visinka Ede: – Elégedett vagyok a látottakkal, csapatom nagyot küzdött. Sikerült egyenlítenünk a második helyezett Budafok otthonában, ez mindenképp elégedettségre adhat okot. Úgy érzem, több volt ebben a mérkőzésben.

TISZAKÉCSKEI LCETO FC GYŐR 0–2 (0–1)
Tiszakécske, 500
néző. Vezette: Nagy Norbert (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel)
TISZAKÉCSKE:
Varga Á. – Erdélyi, Temesvári (Ludánszki, 36.), Preklet, Sváb – Horváth A. (Simon M., 63.), Tóth B. – Gréczi (Lukács D., a szünetben), Tölgyesi, Farkas N. – Máté J. Vezetőedző: Virágh Ferenc
GYŐR: Horváth T. – Kalmár, Gengeliczki, Dvorschák, Vári – Vaskeba, Bagi, Kovács K. – Gaál B. (Tömösvári, 61), Horváth Z. (Harizopulosz, 84.), Priskin (Simon A., 69.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Vaskeba (0–1) a 39., Vári (0–2) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Virágh Ferenc:
– Sajnos az első félidőben kényszerű cserét kellett végrehajtanom, Temesvári Attila megsérült, összefejelés után orrcsonttörést szenvedett, a hátvédünk kiesése nehézséget okozott. Sajnálom ezt a mérkőzést, mert szerintem több volt benne.
Kondás Elemér: – Nehéz mérkőzést játszottunk, a Tiszakécske masszív, szervezett csapat. Szerencsére az első félidőben előnyhöz jutottunk, a második gól pedig eldöntötte a találkozó sorsát.

GYIRMÓT FC GYŐRBFC SIÓFOK 1–3 (1–3)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 324 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Király Zsolt)
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Lipták, Széles, Présinger – Vass Á. – Májer, Nagy P., Lázár P. (Tóth B., 65.), Herjeczki (Heffler N., 70.) – Mayer (Szabó L., a szünetben). Vezetőedző: Csertői Aurél
SIÓFOK: Hutvágner – Kővári (Magasföldi, 61.), Lorentz, Jagodics B., Kiss B. – Csilus T., Réti – György, Tajthy, Remili – Elek B. (Bora, 89.). Vezetőedző: Gál István
Gólszerző: Remili (0–1) a 8., Herjeczki (1–1) a 13., Remili (11-esből, 1–2) a 19., Elek B. (1–3) a 35. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Nem koncentráltunk eléggé, így nem meglepő, hogy három gólt kaptunk az első félidőben. A szünet után fölényben játszottunk, de ismét helyzetek sokaságát hagytuk ki. Hazai pályán nem szabad három gólt kapni...
Gál István: – Megmutatták a fiúk a szkeptikusoknak is, hogy a héten végigsöpört betegséghullám ellenére igazi csapatként is képesek harcolni.

SZOMBATHELYI HALADÁSSZEGED CSANÁD GA 0–0
Szombathely, 1915
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Legeza László, Vörös Dániel)
SZOMBATHELY: Verpecz – Schimmer, Jagodics M., Devecseri, Németh M. – Tóth D. (Tóth B., a szünetben), Holdampf, Szekér (Kiss B., 66.), Bosnjak – Szalay Sz. (Tóth-Gábor, 83.), Rácz F. Vezetőedző: Mátyus János
SZEGED: Takács J. – Kuti, Moga, Tóth G., Mohl – Zvara – Hudák (Vankó, 79.), Oláh G., Germán, Kóródi – Gajdos. Vezetőedző: Joao Janeiro
MESTERMÉRLEG
Mátyus János:
– Fontos pontot szereztünk. Pozitív jelenségnek tartom, hogy a védelmünk stabilizálódott, de az előrejátékban még sokat kell javulnunk.
Joao Janeiro: – Megdicsérem a Haladás szurkolótáborát, és a közönségünket is, hiszen hosszú utat tettek meg azért, hogy buzdítsanak minket. A második percben a Haladás előtt nagy helyzet adódott, de utána már a mi akaratunk érvényesült. Irányítottuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, megvolt az esélyünk a győzelemre.

VÁC FCBUDAÖRSI SC 0–1 (0–0)
Balmazújváros, 250
néző. Vezette: Szigetvári Márk (Berényi Ákos, Márkus Péter)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Kasza, Márkus – Géringer L., Bonivárt – Bartos, Lefler (Zámbó, 77.), Szalánszki (Katona M., 68.) – Pölöskei P. (Szenes, 52.). Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
BUDAÖRS: Kovács P. – Márques-Airosa, Gyurácz, Kékesi, Medgyes – Sajbán Miklós, Zsidai, Molnár Cs. (Molnár T., 89.) – Stieber A. (Pethő, 55.), Zsóri (Bakos, 81.), Szabó B. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Zsóri (0–1) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán:
– Két, hasonló képességű csapat meccsén az első húsz percben lényegesen jobban játszottunk az ellenfélnél, ziccert is hibáztunk. Ez aztán felhozta a Budaörsöt, s nyert is egy góllal.
Bognár György: – Nem volt folyamatos a játékunk, de elég meggyőzően futballoztunk ahhoz, hogy magabiztosan nyerjük meg a mérkőzést.

KAZINCBARCIKAI SCFC AJKA 1–1 (0–1)
Putnok,
Várady Béla sportközpont, 100 néző. Vezette: Takács János (Kovács Gábor, Kovács II Gábor)
KAZINCBARCIKA:
Horváth L. – Iszák, Heil, Fótyik, Farkas A. – Toma, Németh T. (Géringer T., 83.), Krausz – Oldal, Fekete Á. (Oltean, 85.), Kovác (Gábor L., 74.). Vezetőedző: Dzurják József
AJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Nagy B. (Nagy I., 70.) – Kenderes, Lengyel B., Soltész D., Tóth G. – Nagy M. (Csizmadia, 67.), Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Lengyel B. (0–1) a 22., Németh T. (1–1) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Dzurják József: –
A nagy szél meghatározta a játékot, az első félidőben a vendégeket segítette, és akár nyerhettek is volna. A szünet után nagy erőket mozgósítottunk a győzelem érdekében. Az eredmény igazságos.
Kis Károly: – Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, eldönthettük volna a mérkőzést, hiszen a gólon kívül kétszer a kapufát találtuk el. Mivel nem rúgtuk be a helyzeteinket, csaknem ráfizettünk, de a második félidőben a hazaiak feljavultak, és lényegesen jobban futballoztak.

Szabadnapos: Szolnoki MÁV

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 21 15 4 2 49–22 +27 49
2. Budafoki MTE 21 13 4 4 36–18 +18 43
3. ETO FC Győr 21 10 7 4 30–21 +9 37
4. BFC Siófok 20 10 6 4 34–21 +13 36
5. FC Csákvár 21 11 2 8 32–35 –3 35
6. Gyirmót FC Győr 21 10 5 6 28–19 +9 35
7. Vasas FC 21 9 5 7 39–31 +8 32
8. Nyíregyháza Spartacus FC 21 10 1 10 38–34 +4 31
9. Soroksár SC 21 9 4 8 31–34 –3 31
10. Békéscsaba Előre 21 8 5 8 24–26 –2 29
11. Dorogi FC 21 8 3 10 26–27 –1 27
12. Budaörs 21 8 3 10 29–32 –3 27
13. Szeged-Csanád Grosics 20 6 7 7 24–24 0 25
14. Kazincbarcika 21 6 7 8 24–28 –4 25
15. FC Ajka 21 6 5 10 32–37 –5 23
16. Tiszakécske VSE 21 6 3 12 18–37 –19 21
17. Szolnoki MÁV FC 20 5 6 9 17–24 –7 21
18. Szombathelyi Haladás 21 3 7 11 20–31 –11 16
19. Vác FC 21 1 4 16 12–42 –30 7

A Balmazújvárost kizárták.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik