Pintér Attila: Mindenképpen engem szerettek volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.23. 07:07
null
Pintér Attila Felcsúton bizonyíthat (Fotó: Földi Imre)
Az edzőcserének voltak előjelei, a döntés mégis váratlanul hatott: klubot váltott Pintér Attila. A Mezőkövesdről a Puskás Akadémiához szerződő szakember elmondta, hogy szereti a kihívásokat, és azt is kifejtette, milyen csapatra van szüksége, hogy kiharcolja a feljutást.

 

– Miért döntött úgy, hogy belevág a felcsúti kalandba?
– Először is, nagyon bízom benne, hogy nem csak egy kaland lesz a szerepvállalásom a Puskás Akadémiánál – mondta a Nemzeti Sportnak Pintér Attila, aki csütörtökön három évre aláírt az NB II listavezetőjéhez. – Puskás Ferenc nevét a világon mindenhol ismerik és tisztelik, az Aranycsapat csatára játékosként és edzőként is példakép számomra, s úgy gondolom, minden magyar számára. Megtisztelő, hogy rám gondoltak annál a klubnál, amelynek nevében a magyar legenda szerepel, és amely továbbviszi a szellemiségét. Ezen felül szeretem a kihívásokat, és tudom, mit vár tőlem a klub. Kemény munka vár ránk, de állok elébe.

MÉSZÁROS LŐRINC: CÉL AZ NB I ÉS EGY ÜTŐKÉPES CSAPAT ÉPÍTÉSE

„Azt várjuk Pintér Attilától, hogy vigye föl az első osztályba a Puskás Akadémia NB II-es együttesét, és építsen ütőképes csapatot Felcsúton, szorosan együttműködve az akadémiai képzésért felelős szakemberekkel" – mondta Pintér Attila kinevezésével kapcsolatban Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke a Nemzeti Sportnak.

„Vincze Istvánt öt mérkőzésre neveztük ki vezetőedzőnek, sikerrel teljesítette, amivel megbíztuk, s a folytatásra olyan, szintén hazai szakembert kerestünk, aki eddigi eredményeivel, becsvágyával, egyéniségével képes magával ragadni, sikerre vezetni a játékosokat. Hiszek benne, hogy az aktív magyar edzők közül talán a legtöbb trófeával büszkélkedő Pintér Attila ilyen szakvezető."


– Mit vár öntől a klub?
– Első lépésben azt, hogy a csapat az irányításommal visszajusson az élvonalba. Egyelőre nem is tekintek messzebbre, csak eddig a célig, most ez a legfontosabb.

– Lapunk keddi számában arról beszélt, hogy nem keresték a Puskás Akadémiától, ehhez képest csütörtökön kinevezték vezetőedzőnek.
– A pletykákat én is olvastam, de mindig őszintén válaszoltam, bármilyen ajánlatról is volt szó. Szerdán jött az első telefonhívás Mészáros Lőrinctől, a Puskás Akadémia elnökétől, hogy tárgyaljunk, és a klubomtól is engedélyt kaptam rá. A tárgyalásra csütörtök délben került sor, másfél órát beszélgettünk, majd elfogadtam az ajánlatot.

– Mivel győzte meg a klub? Elvégre az NB I ötödik helyezettjét hagyja ott egy második vonalbeli együttes kedvéért.
– Ugyanazért választottam a Puskás Akadémiát, amiért tavaly decemberben a Mezőkövesdet. Nevezetesen, mert kitűztek egy célt, amelynek megvalósításához mindenképpen engem szerettek volna. Mezőkövesden kivívtuk a feljutást, majd a szezon előtt a bennmaradást tűztük ki. Legjobb tudásom szerint segítettem a klubot, és nyugodt szívvel adom át a csapatot az utánam következő kollégának. Úgy vélem, a célt most már el tudják érni.

(...)

– Bizonyára sokan mondják majd, hogy annál a klubnál, amelynél NB I-es kerettel dolgozhat, nem lesz nehéz feladata.
– Nem szeretek visszafelé mutogatni, most mégis meg kell tennem. Amikor a Ferencvárost kétezer-hatban kizárták az NB I-ből, három évet töltött el a másodosztályban – pedig a kerete alapján az élvonalban lett volna a helye. Vagyis a sok jó játékos még nem garancia a jó csapatra. Azt ugyanakkor a tizenöt érmem is bizonyítja, hogy eddig valamennyi klubomnál sikerült egységes gárdát építenem. Ehhez viszont kiváló versenyzőtípusokra van szükségem, akikre emberileg sem lehet panasz, és akik nyomás alatt sem remegnek meg.

Mennyire változik meg a Puskás Akadémia Pintér irányításával? Melyik klub lesz a legnagyobb ellenfele a PAFC-nak? Mit szól a szakember ahhoz, hogy a felcsútiaknál minden meccsen elvárás lesz a három pont? A kérdésekre a választ a Nemzeti Sport pénteki számában olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik