Otthon vesztett a Budafok, ötöt kapott a Csákvár, élre ugrott az ETO

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2019.09.15. 16:28
Az éllovasak vereségét hozta a labdarúgó NB II vasárnapi 8. fordulója. Az eddig listavezető Budafok meglepetésre otthon szenvedett vereséget az újonc Ajkától, a második Csákvár pedig öt gólt kapott a szintén most feljutott Szeged-Csanádtól, a Tisza-partiak új stadionja, a Szent Gellért Fórum avatóján. Mivel az ETO három ponttal tért haza Szolnokról, most a győriek vezetik a táblázatot, őket a Budaörsöt legyőző siófokiak követik. Az MTK Bognár István büntetőjével verte meg a Kazincbarcikát, míg a Vasas a hajrában szerzett két góllal tudott nyerni Nyíregyházán.
Germán Tamás a második gólját tizenegyesből szerezte (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Germán Tamás a második gólját tizenegyesből szerezte (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Öt vendégsikert, egy döntetlent és mindössze három hazai győzelmet hozott a labdarúgó NB II 8. fordulója. Az egyik legnagyobb meglepetést az újonc Ajka szállította, amely a játéknap előtt még élen álló Budafok otthonában tudott nyerni. Kis Károly együttese Csizmadia Zoltán 30 méteres bombájával már a 10. percben előnyhöz jutott, ezt még a félidő lefújása előtt Szabó Máté egyenlítette ki. Szünet után előbb a kapufát találta el az ajkai együttes, majd egy kontratámadást követően Nagy Mihály éles szögből talált be a budafoki hálóba. A fővárosiak erre kapufával válaszoltak, mire a Veszprém megyeiek büntetőből újabb gól szerezve bebiztosították a győzelmüket (1–3). Az Ajkának ez volt a második diadala ezen az őszön, míg a Budafoknak megszakadt háromfordulós győzelmi sorozata, és visszacsúszott a harmadik helyre.

Ugyancsak elbukott a forduló előtt második Csákvár Szegeden, ahol négyezren voltak kíváncsiak a Szent Gellért Fórum nevet viselő stadion sportos avatójára. A Tisza-partiaknál Germán Tamás hét perc leforgása alatt klasszikus mesterhármast ért el, így félórányi játék után már 3–0-ra vezetett a Szeged-Csanád. A fordulást követően összekapta magát a Csákvár, és Baracskai Roland, majd Daru Bence találatával a 70. percre visszakapaszkodott 3–2-re. Ekkor azonban Kóródi Nándor percei következtek, aki két kontrából öt perc alatt két gólt lőtt, és ismét tetemes lett a szegediek előnye (5–2). A jó iramú és kifejezetten érdekes mérkőzés végeredményét Tamás Nándor állította be (5–3) a 90. percben.

A harmadik helyről várta szolnoki fellépését az ETO, amely már rögtön a meccs elején előnybe került Szimcsó Viktor révén, majd a második félidő derekán Nemanja Andrics tette biztossá a győriek győzelmét. A zöld-fehérek góljait tehát ugyanaz a két játékos szerezte, mint legutóbb a Vasas ellen, csupán fordított sorrendben. Bóér Gábor együttese ennek köszönhetően pontelőnnyel vette át a vezetést a másodosztályban. Érdemes megjegyezni, hogy az ETO ötödik meccsét hozta le ezen az őszön kapott gólt nélkül, összesen csupán háromszor találtak be a hálójába, ami a legjobb mutató az egész mezőnyben.

Folytatta jó szereplését a Siófok, amely a Balaton partján a Budaörsöt múlta felül. A Kulcsár Katalin vezette mérkőzés kimenetele egészen a hajráig nyílt volt: Csilus Tamás révén a 70. percben szerzett vezetést a Siófok, majd a legvégén Balogh Balázs lőtte be a másodikat. A somogyi gárda fellépett a második helyre, a Budaörs viszont csak tizenötödik.

Ritka esemény történt Nyíregyházán: a legutóbbi NB II-es gólkirály, Balajti Ádám büntetőt hibázott. Pedig a Vasas csatárát az egyik legjobb ítélet-végrehajtónak tartják idehaza, ám a lövését ezúttal hárította Jova Levente, a nyírségiek kapusa. Így a meccs sokáig gól nélküli döntetlenre állt, és a fővárosiak csak az utolsó tíz percben tudták a maguk javára fordítani. Előbb szögletet követően Tóth Bence, majd egy szabadrúgás után Kovács Milán értékesítette a helyzetét. A Vasassal ebben a bajnokságban először fordult elő, hogy megúszta kapott gól nélkül. A piros-kékeknél először szerepelt tétmérkőzésen Torghelle Sándor, aki a 69. percben lépett pályára, és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből.

A másik fővárosi gárda, a több játékosát is nélkülöző MTK a Kazincbarcikát fogadta, és Bognár István tizenegyesével otthon tartotta a három pontot. A kék-fehérek helyzetét megkönnyítette, hogy Fótyik Dominik kiállítása miatt 55 percet emberelőnyben játszhattak. A barcikai játékos azért kapott piros lapot, mert a tizenegyes előtt kézzel hárított egy gólba tartó labdát.

Vesztett állásból tudott nyerni a Dorog Gyirmóton, pedig ellenfele az előző három meccsét kivétel nélkül megnyerte. A mérkőzés egyáltalán nem úgy indult, hogy a végén a Komárom-Esztergom megyeiek fognak örülni: egy szabadrúgás után Szarka Ákos fejesével már a 9. percben vezettek a kisalföldiek, a dorogiak fél óra elteltével Barna Gergő révén egalizáltak, sőt még a pihenő előtt a kezdőbe csak a jegyzőkönyv leadása után bekerülő Délczeg Gergely révén fordítottak. A vendégek még azt is kibírták, hogy Takács Péter kiállítása miatt a 84. perctől tíz emberrel játszottak. Győzelmüket többek között kapusuk, Mursits Roland több szép védésének köszönhették.

Újabb zakót kapott a Haladás, ezúttal otthon bánt el vele a Soroksár, amely Korozmán Kevin fejes góljával tudott győztesen távozni Szombathelyről. A Hali immár négy forduló óta nyeretlen, és lecsúszott a 16. helyre, miközben a szinte végig bekkelő Soroksár folytatta felemás, győzelem-vereség-győzelem sorozatát.

A forduló egyetlen gól nélküli meccsét a Vác és a Tiszakécske játszotta. A Duna-partiaknak ezúttal Soroksár volt a hazai pálya, ám most nem hozott szerencsét, mint amikor a Dorogot fogadták. A találkozó abból a szempontból volt érdekes, hogy ez idáig még egyik csapat sem ikszelt ebben a bajnokságban. A sorozatok azonban azért vannak, hogy egyszer megszakadjanak.

A csapatoknak nem marad sok idejük a pihenésre, mert szerdán újabb játéknap lesz a másodosztályban.

LABDARÚGÓ NB II
8. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD G. A.AQUITAL FC CSÁKVÁR 5–3 (3–0)
Szeged,
Szent Gellért Fórum, 4000 néző. Vezette: Csonka Bence (Garai Péter, Belicza Bence)
SZEGED: Takács J. – Kárász, Tóth G., Deák I., Mohl – Oláh, Jovanovic (Zvara, 87.) – Gajdos (Andorka, 66.), Germán T., Varga Sz. – Kóródi (Bitó, 85.). Vezetőedző: Joao Janeiro
CSÁKVÁR: Markek – Csató M. (Pratsler, 61.), Albert I., Tányéros – Mim (Nándori, a szünetben), Mészáros B., Madarász M., Deutsch (Kocsis B., 61.) – Tamás N., Baracskai, Daru. Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Germán T. (1–0) a 23., Germán T. (11-esből, 2–0) a 26., Germán T. (3–0) a 30., Baracskai (3–1) az 58., Daru (3–2) a 70., Kóródi (4–2) a 76., Kóródi (5–2) a 80., Tamás N. (5–3) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– A mai és a korábbi bajnoki mérkőzéseink között az a különbség, hogy ezúttal kihasználtuk a helyzeteinket. Nagy nap ez a mai a csapatunk életében. Örülök, hogy győzelemmel tértünk vissza Szegedre, és hogy boldogságot szereztünk lelkes szurkolóinknak.
Visinka Ede:
– Tizenöt perc után átvette a kezdeményezést a Szeged, és szünetig gólokkal büntette hibáinkat. Bíztam a fordításban, ám a negyedik hazai gól megpecsételte a sorsunkat.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUSVASAS FC 0–2 (0–0)
Nyíregyháza, 1800
néző. Vezette: Takács Tamás (Csatári Tibor, Varga Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Szvedjuk, Fodor F., Pejovics (Busai, 58.), Gulyás M. – Szinanovics, Kártik (Ötvös B., 79.), Végső, Kovács N. – Hornyák, Tóth Barna (A. Kovác, 67.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
VASAS: Rados – Terbe, Szilágyi Z. (Torghelle, 69.), Viczián, Tóth Bence, Lakatos Cs. (Hajdú Á., 81.) – Szivacski, Hinora, Kovács M. – Szatmári L., Balajti (Birtalan B., 56.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Tóth Bence (0–1) a 82., Kovács M. (0–2) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak:
– Sok munkát tettünk a mérkőzésbe, de eredményességben nem kaptunk vissza semmit. Az első félidő második fele a Vasasé volt, szünet után viszont nekünk volt több helyzetünk. Dühítő, hogy két szöglet után kaptuk a gólokat.
Szanyó Károly: – Ebben a bajnokságban ez volt az első mérkőzés, amelyen nem kaptunk gólt. Felkészültünk az ellenfél magas labdáira, és a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Örülök, hogy Torghelle Sándor győzni akarása átragadt a többiekre is.

MTK BUDAPESTKAZINCBARCIKAI SC 1–0 (1–0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 1895
néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Kis Zoltán)
MTK: Somodi – Fülöp N., Pintér Á., Nagy Zs., Katona M. – Palincsár, Kata (Simon A., a szünetben) – Vass P., Bognár I. (Mezei, 66.), Schön (Szatmári I., 83.) – Lencse. Vezetőedző: Michael Boris
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Heil, Oltean, Fótyik, Mikló – Virág, Toma, Krausz, Géringer T. (Lakatos M., a szünetben) – Berki (Oldal, 70.), Lukács R. (Farkas A., 49.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Bognár I. (11-esből, 1–0) a 36. percben
Kiállítva: Fótyik (kézzel ért bele a kapuba tartó labdába) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Michael Boris:
– A három ponttal elégedett lehetek, de a kiállítás után nem játszottunk elég gyorsan, s az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Ellenfelünk remekül védekezett, de meg kellett volna szereznünk a második gólunkat is.
Gálhidi György: – Emberhátrányban is hatalmasat küzdöttünk, s a mérkőzés vége felé egyenlíthettünk is volna. Nem játszottunk nagyon jól, de játékosaim mindent megtettek.

SZOLNOKI MÁV FCETO FC GYŐR 0–2 (0–1)
Szolnok,
Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Berényi Ákos)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Horgosi, Tamás L., Kotula – Tisza K., Kovács O. (Földi M., 56.) – Szabó P., Rokszin (Vólent, 74.), Laczkó M. – Simon A. (Annus, 66.). Vezetőedző: Csábi József
GYŐR: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Kalmár O. – Vaskeba, Harizopulosz (Borbély, 56.), Bagi – Szimcsó (Gránicz, 75.), Andrics, Szánthó (Horváth Z., 68.). Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Szimcsó (0–1) a 2., Andrics (0–2) a 69. percben
MESTERMÉRLEG
Csábi József:
– Szakmailag nehéz mérkőzés volt, mert ha a második percben gólt kapsz, borul a taktika. Egyébként a Győr csak annyiban volt jobb, hogy a védelme nem követett el nagy hibákat.
Boér Gábor: – Büszke vagyok, mert amit elterveztünk, végre is hajtottuk. Az első gólhoz azért kellett az ellenfél nagy egyéni hibája is. A helyzetkihasználás miatt maradt némi hiányérzetem, s hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést.

SZOMBATHELYI HALADÁSSOROKSÁR SC 0–1 (0–1)
Szombathely, 1950
néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Aradi József, Mohos Milán)
SZOMBATHELY: Gyurján M. – Medgyes Z., Jagodics M., Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Holdampf, Németh Márió (Szalai Sz., 65.), Schuszter (Nyári, a szünetben) – Novák Cs., Gaál B. (Eszlátyi, 65.). Vezetőedző: Supka Attila
SOROKSÁR: Varga Á. – Gárdos, Gyömbér, Valencsik, Pászka – Csernik (Derekas, 72.), Csonka, Misic, Korozmán (Novák Zs., 90.) – Lőrinczy, Orosz (Pál A., 82.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Korozmán (0–1) a 21. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila:
– Nagyon rossz napot fogtunk ki, nem voltunk kellően agresszívek, és nagyon sokat hibáztunk. Sok játékosom még nem fogja fel, hogy a másodosztály egészen más, mint az élvonal volt, itt sokkal többet kell küzdeni és harcolni az eredmény eléréséért.
Lipcsei Péter: – Pontszerzés, esetleg a győzelem szándékával érkeztünk Szombathelyre. Utóbbi sikerült, mert játékosaim csúsztak-másztak.

GYIRMÓT FC GYŐRDOROGI FC 1–2 (1–2)
Győr-Gyirmót,
Alcufer Stadion, 520 néző. Vezette: Radványi Ádám (Kovács II Gábor, Sinkovicz Dániel)
GYIRMÓT: Rusák – Krebsz, Hudák D., Széles, Zeke – Vass Á. – Herjeczki (Koltai, a szünetben), Nagy P., Tóth B. (Vogyicska, 66.), Heffler N. – Szarka (Májer, 75.). Vezetőedző: Csertői Aurél
DOROG: Mursits – Beke, Dlusztus, T. Lénárth, Papp M. – Takács P. – Földi B., Albert Á. (Nyíri, 70.), Barna G. (Berkó Á., 86.) – Paudits, Délczeg (Lencsés, 92.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Szarka (1–0) a 9., Barna G. (1–1) a 31., Délczeg (1–2) a 43. percben
Kiállítva: Takács P. (a második sárga lap után) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél:
– Vezetésünk után három meccslabdánk is volt. A második félidőben minden energiánkat mozgósítottuk, de ha reggelig játszunk, akkor sem szerzünk gólt. Három győzelem után szenvedtünk vereséget, szerdán koncentráltabb játékra lesz szükségünk, hogy javíthassunk.
Németh Szabolcs: – Győzelmünk óriási küzdeni akarással párosult, játékosaim teljesítményével elégedett vagyok, mert amikor kellett, futballoztak, amikor kellett, küzdöttek.

BUDAFOKI MTEFC AJKA 1–3 (1–1)
Promontor utca, 800
néző. Vezette: Gaál Ákos (Horváth Zoltán, Kulman Tamás)
BUDAFOK: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku, Romic, Oláh B. – Filkor, Soltész I. (Kulcsár K., 56.) – Ihring (Vankó, 68.), Kovács D., Kirják – Szabó M. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
AJKA: Horváth D. – Köles, Görgényi, Kenderes, Csemer – Csizmadia Z., Stoiacovici (Nagy B., 68.) – Soltész D., Molnár D. (Lengyel B., a szünetben), Horváth P. – Nagy M. Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Csizmadia Z. (0–1) a 10., Szabó M. (1–1) a 38., Nagy K. (1–2) a 71., Csemer (11-esből, 1–3) a 76. percben
Kiállítva: Filkor (sportszerűtlen viselkedésért) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba:
– Tanulság, hogy be kell rúgni az adódó helyzeteket. Játékban felülmúltuk az Ajkát, de ezért nem adnak pontot. Szerdán máris előttünk a javítási lehetőség.
Kis Károly: – Megérdemelten győztük le az eddig listavezető Budafokot, mert végig nagyon akartuk a sikert, s ez megérdemelt három pontot jelentett.

BFC SIÓFOKBUDAÖRSI SC 2–0 (0–0)
Siófok, 500
néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)
SIÓFOK: Hutvágner – Csilus T., Lorentz, Izing, Jánvári – Horváth A., Tajthy (Jagodics B., 82.) – Szakály D., Magasföldi (Balogh B., 55.), Bencze M. (Zamostny, 66.) – Horváth P. Vezetőedző: Gál István
BUDAÖRS: Szabó Balázs – Fényes (Kékesi, a szünetben), Gyurácz, Forgács A., Medgyes Sz. (Szabó Bálint, 65.) – Horváth E., Stieber A., Bakos Sz., Fodor D. – Molnár T. (Pethő, 19.), Halmai. Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Csilus T. (1–0) a 70., Balogh B. (2–0) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Gál István:
– Előfordul, hogy egy csapat nem futballozik jól, mégis nyer két góllal. Ezúttal velünk is ez történt, ezért aztán le a kalappal a játékosok előtt.
Bognár György: – Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani.

VÁC FCTISZAKÉCSKE LC 0–0
Haraszti út,
Szamosi Mihály Sporttelep, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Punyi Gyula, Márkus Péter)
VÁC: Halasi – Szűcs K., Dulló, Hajnal, Juhász Gy. – Géringer L. – Magos (Lefler, 74.), Molnár B. (Bartos, szünetben), Zámbó, Szalánszki (Sárosi, 84.) – Pölöskei P. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Oláh M., Kocsis G., Preklet, Sváb – Kirchner (Erdélyi B., 93.), Tölgyesi (Tímári, 78.), Szuhodovszki, Gréczi G. – Puskás Z., Nyilas E. Vezetőedző: Simon Antal
Kiállítva: Preklet (Lefler Benjámint buktatta gólhelyzetben) a 91. percben
MESTERMÉRLEG
Bánföldi Zoltán:
– Jól játszottunk, a győzelmet is megérdemeltük volna, de meg kell elégednünk az egy ponttal is. Igyekszünk a mostani hibákat kijavítani.
Simon Antal: – A várakozásnak megfelelően szervezetten védekezett a Vác, amikor pedig sikerült átjátszanunk a védelmét, remekül védő kapusa állta utunkat.

Szabadnapos: a Békéscsaba

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr 8 5 2 1 11–3 +8 17
2. BFC Siófok 7 5 1 1 12–6 +6 16
3. Budafoki MTE 8 5 3 16–9 +7 15
4. FC Csákvár 7 5 2 15–14 +1 15
5. MTK Budapest 8 4 3 1 21–13 +8 15
6. Vasas FC 8 3 2 3 13–11 +2 11
7. Gyirmót FC Győr 8 3 2 3 10–8 +2 11
8. Nyíregyháza Spartacus FC 8 3 1 4 14–13 +1 10
9. Soroksár SC 7 3 1 3 10–12 –2 10
10. Békéscsaba Előre 7 3 1 3 9–11 –2 10
11. Tiszakécske LC 8 3 1 4 8–12 –4 10
12. Dorogi FC 7 3 1 3 7–11 –4 10
13. Kazincbarcika 8 2 4 2 10–9 +1 10
14. FC Ajka 8 2 2 4 17–16 +1 8
15. Budaörs 7 2 2 3 8–9 –1 8
16. Szombathelyi Haladás 8 1 5 2 8–8 0 8
17. Szeged-Csanád Grosics 7 1 4 2 8–11 –3 7
18. Vác FC 8 1 1 6 6–16 –10 4
19. Szolnoki MÁV FC 7 1 1 5 4–15 –11 4

A Balmazújváros nem kapott licencet, ezért kizárták.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik