NB III: Vietnamba utazott az újra hitelességre vágyó REAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.24. 06:58
Vietnamba utazott a REAC labdarúgócsapata. Az NB III Keleti csoportjában szereplő együttes a REAC Sportiskola fiataljaival kedden indult útnak Ázsiába, ahol hatcsapatos tornán vesz részt.

„Néhány héttel ezelőtt a vietnami U23-as válogatott Magyarországon járt, és felkészülési mérkőzést játszottunk egymással – mondta Bucsik István, a REAC klubmenedzsere. – Jól sikerült a találkozó, de a pályán kívül is remek kapcsolat alakult ki a két fél között, ennek köszönhetően a Vietnami Labdarúgó-szövetség nemzetközi tornára hívott meg minket. Forgács József, a REAC, valamint Sági Ferenc, a Sportiskola elnöke úgy döntött, hogy közös együttessel megyünk ki. Ez azt jelenti, hogy a felnőttcsapatból tíz, a sportiskolából pedig nyolc játékos utazik a kerettel, a vezetőedző természetesen Mátyus János.”

„Az útnak óriási jelentősége van a jövőnk szempontjából, s nem csak a kapcsolatteremtés miatt. Egyrészről a klub és a sportiskola közös munkája is előtérbe kerül, s mivel szűk a keret, ezért elsősorban a fiatalokra, az utánpótlásra támaszkodhatunk. Másrészről a közelmúltban megtépázódott a klub becsülete, amit szeretnénk helyreállítani. Nagy károkat szenvedtünk, tudom, nem egyszerű feladat, de minden erőnkkel azon leszünk. Újra hitelesek szeretnénk lenni.”

A REAC november 5-én érkezik haza, de a távollétében sem áll meg az élet az NB III-ban, abban az időszakban két fordulót rendeznek meg.

„A Jászapátival és a Tiszaújvárossal játszanánk a következő két bajnokinkat – mondta Bucsik István. – Mindkét klub rendkívül sportszerűen fogadta a megkeresésünket, és az Magyar Labdarúgó-szövetség is beleegyezett a mérkőzések elhalasztásába, úgyhogy semmi akadálya a vietnami utazásnak.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik