NB III: olyan díjat kapott a játékos, amit sportoló még soha

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.10. 12:02
A REAC labdarúgócsapatában elért sporteredményei, példás klubhűsége, példamutató szorgalma és emberi magatartása elismeréseként Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Érdemérmet kapott a XV. kerületi önkormányzattól Dinka Balázs, a REAC játékosa és edzője – értesült a Nemzeti Sport Online.

Dinka Balázs 15 éve van a rákospalotai egyesületnél, ez alatt az idő alatt sok mindent megélt: az NB II-be és az NB I-be való feljutást, az innen történő kieséseket és a fogadási botrányt is – ő azonban nem keveredett bele, szinte egyedüliként maradt ki a csúfos eseményektől.Dinka Balázs 15 éve van a rákospalotai egyesületnél, ez alatt az idő alatt sok mindent megélt: az NB II-be és az NB I-be való feljutást, az innen történő kieséseket és a fogadási botrányt is – ő azonban nem keveredett bele, szinte egyedüliként maradt ki a csúfos eseményektől.

A 38 esztendős, csupa szív jobbhátvéd 2000 óta játékosként segíti a REAC-ot, míg 2013 óta az aktív futballon kívül – Mátyus János, majd Dzurják József mellett – másodedzőként dolgozik, illetve jelenleg az U14-es csapat trénereként is tevékenykedik.

A díj jelentőségét az adja, hogy először kapta meg sportoló, korábban csak helyi orvosok, tanárok és vállalkozók részesülhettek benne.

Dinka Balázs csapata, a REAC jelenleg a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szerepel, és hat forduló után három megszerzett ponttal a 15. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik