NB III: nem lesz osztályozó, sok bajnok nem kért licencet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.10. 17:03
Nem lesz osztályozó a labdarúgó NB III-ba kerülésért, mivel a megyei bajnokok közül csupán 11 kíván élni az indulási engedéllyel – tudta meg szövetségi forrásból a Nemzeti Sport Online.

Az NSO értesülése szerint Baranya megyéből a Komló, Bács-Kiskunból a Kiskunfélegyháza, Borsod-Abaúj-Zemplénből a Tállya, a Budapest-bajnokságból a Pénzügyőr, Csongrádból a Hódmezővásárhely, Győr-Moson-Sopronból a Csorna, Nógrádból a Somos SE, Pest megyéből az Érd, Somogyból a Balatonlelle, Zalából az Andráshida lép feljebb.Komló, Bács-Kiskunból a Kiskunfélegyháza, Borsod-Abaúj-Zemplénből a Tállya, a Budapest-bajnokságból a Pénzügyőr, Csongrádból a Hódmezővásárhely, Győr-Moson-Sopronból a Csorna, Nógrádból a Somos SE, Pest megyéből az Érd, Somogyból a Balatonlelle, Zalából az Andráshida lép feljebb.

Tolna megye aranyérmese, a Paks II az MLSZ előirányzatának megfelelően – élvonalbeli klub tartalékcsapataként – duplán jogot szerzett az NB III-as indulásra, míg a Békés megyében bajnoki címet szerző Kondoros vezetősége a várható költségeket figyelembe véve úgy döntött, nem él megszerzett indulási jogával. A többi megye bajnoka nem kért NB III-as licencet.

A tervek szerint az eddig három 16 csapatos csoportra kiírt bajnokságot a 2015–16-os szezonban három 20 csapatos csoport pontvadászata váltja fel, amelyben elindulhatnak az élvonalbeli klubok második csapatai is – feljutási lehetőség nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik