NB III: nem igazolhat a Tatabánya – a klubnál nincs pánik

Vágólapra másolva!
2016.07.27. 12:19
Két játékossal (Csemer Gyula, Portilla Rodríguez) szembeni tartozása miatt kizárta az átigazolásokból, és összesen 200 ezer Ft büntetés megfizetésére kötelezte a labdarúgó NB III-ban szereplő Tatabányát az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, de a klubnál nem pánikolnak, fellebbezni akarnak, rendeznék a kintlevőségeket, majd új játékosokat is szerződtetnének – számolt be róla a klub honlapja.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Tatabányát Csemer Gyulával szembeni pénzügyi tartozás miatt 50 ezer Ft, a Portilla Rodríguezzel szembeni pénzügyi tartozás miatt pedig 150 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a klubot az igazolási és az átigazolási jogból nyolc hónapra kizárja.Csemer Gyulával szembeni pénzügyi tartozás miatt 50 ezer Ft, a Portilla Rodríguezzel szembeni pénzügyi tartozás miatt pedig 150 ezer Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá a határozat jogerőre emelkedésének napjától kezdve a klubot az igazolási és az átigazolási jogból nyolc hónapra kizárja.

A nyolc hónapos eltiltás nem rettentette meg a Bányász vezetőit, a klub honlapján megjelent reakció szerint a Tatabányának 14 napja van élnie a fellebbezési joggal, és jelenleg jogászok vizsgálják a lehetőségeket. A klub célja, hogy rendezze a kintlevőségeket, és elkerülje a további szankciókat.

A vezetőség eközben megegyezett Katona Attilával, a rutinos belső védő korábban 120 NB I-es találkozón szerepelt a Diósgyőr, a Debrecen, a Siófok és az Eger csapatában. Az elmúlt bajnoki szezonban 27 mérkőzésen játszott a BKV Előrében.

Krupánszki Balázs meghosszabbította szerződését, és Árvai Dániel is hosszabbított a Tatabánya FC-vel, de ő a második ligás Budaörs kölcsönjátékosaként játszik a 2016–2017-es bajnoki szezonban.

Pump Szabolcs, Rebők István és Velkey Ambrus sorsáról a mai, Bicske elleni felkészülési meccs után születik döntés. Továbbra is a kerettel készül Soltész Barnabás, valamint az U19-es együttesből kiöregedő Vajdai Dávid, Horváth Márk és Gaszner Roland.

Rajtuk kívül a klub kapcsolatban van négy-öt játékossal, mind a védelembe, mind a középpályára, mind a támadósorba erősítéseket tervez még a Bányász.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik