NB III: mesterhármas hat perc alatt, erre épült a forduló meglepetése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 19:31
A Keleti csoportot vezető Kisvárda a 93. percben esett öngóllal győzte le 3–2-re a Bp. Honvéd-MFA legénységét, míg a két másik csoportelső, a Vác és a Budaörs csak döntetlent játszott a labdarúgó NB III 17. fordulójának szombati játéknapján. A nap meglepetését a Mosonmagyaróvár szolgáltatta az Újbuda idegenbeli, 4–1-es legyőzésével. A nap meccsét a Szekszárd és a Bölcske vívta: a vendégek háromgólos hátrányból nyertek 5–4-re!

KÖZÉPCSOPORT: kilenc gól és óriási fordítás a megyei rangadónKÖZÉPCSOPORT: kilenc gól és óriási fordítás a megyei rangadón

Kilenc gól az NB III tolnai rangadóján: a Bölcske 5–4-re győzött a Szekszárd vendégeként a Középcsoport 17. fordulójának szombati játéknapján.

A Szekszárd 3–0-ra, majd 4–1-re vezetett már, ám a 61. és a 79. perc között négy gólt szerezve fordított a Bölcske. A negyedik helyre felkapaszkodó vendégeknél Tóth János triplázott, a hazai csapatban Deli Dániel duplázott.

Gólzápor volt Kozármislenyben is: a baranyaiak hatot vágtak a nehéz pénzügyi helyzetben lévő, ráadásul a 49. perctől emberhátrányban játszó – teljes létszámban csak egyet kapó – Orosházának.

A Misleny a győzelem révén két ponttal közelebb lépett az éllovas Váchoz, amely otthon ikszelt – sőt, Zsolnai Richárd góljával csak a hajrában egyenlített a SZEOL ellenében.

 

KELETI CSOPORT: 93. percbeli öngóllal győzött a keleti listavezető

A Kisvárda a 93. percbeli góllal 3–2-re legyőzte a Bp. Honvéd-MFA-t a Keleti csoport szombati játéknapján, így megőrizte minimális előnyét a 17. fordulóban szintén nyerő Putnok előtt.

Kardos Norbert és Marko Milovac góljával 14 perc után már két góllal vezetett a Kisvárda, csakhogy további helyzeteit nem váltotta gólra, és a vendégek Koszta Márk (70.) és Lőrinczy Attila (78.) révén a hajrában egyenlítettek. A győztes gól a 93. percben született, Myke Bouard Ramos középre lőtt labdáját az albán Kristi Marku a saját kapujába vágta – derült ki a szon.hu tudósításából.

Az őszi bajnokból üldözővé váló Putnok Tóth Szabolcs és Madarász János góljával legyőzte a jól kezdő, helyzeteket is kialakító Nyírbátort.

A Jászberény a második tavaszi meccsét is megnyerte, a Cigánd a másodikon is ikszelt, és továbbra sem megy az élcsoporthoz tartozó Hatvannak: Híres Gábor csapata nem játszott jól és kikapott a Felsőtárkánytól, igaz, a 90. percben majdnem sikerült megmentenie egy pontot – egy kavarodás után Czibolya Gábor kapufát lőtt.

 

NYUGATI CSOPORT: Budaörsi egyenlítés a 88. percben

A listavezető Budaörs a hajrában mentett pontot Balatonfüreden (1–1) a Nyugati csoport 17. fordulójának szombati játéknapján. Albert Flórián csapatának egyik üldözője, az Újbuda hazai pályán súlyos vereséget (1–4) szenvedett a Mosonmagyaróvártól.

A harmadik helyezett Újbudát idegenben lelépő Mosonmagyaróvár egyik kulcsembere a tizenegyest védő Boros Tamás volt, a másik pedig Varga Tamás, aki a 43. és a 48. perc között mesterhármast ért el.

A Budaörs sokáig vesztésre állt a Balaton partján, de Horváth Bence gólját Sánta Attila a 88. percben megválaszolta, így az Albert-csapat megőrizte nyolc forduló óta élő veretlenségét.

A Csepel Zimermann Zoltán hajrábeli góljával nyert Diósdon, a Dorog a végjátékban harcolt ki pontot Győrben, míg a Nagyatád Vukan Nikolics duplájával gyűrte le a Tökölt.

LABDARÚGÓ NB III, 17. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Kisvárda–Bp. Honvéd-MFA 3–2
Tiszaújváros–DVSC-DEAC 0–0
Putnok–Nyírbátor 2–0
Felsőtárkány–Hatvan 1–0
Salgótarján–Jászberény 1–2
Hajdúböszörmény–Cigánd 1–1

TABELLA ITT

KÖZÉPCSOPORT
Vác–SZEOL 1–1
Kozármisleny–Orosháza 6–0
Baja–Gyula 1–2
Szekszárd–Bölcske 4–5
Szentlőrinc–Dunaharaszti 0–0
REAC–Maglód 1–0

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Nagyatád–Tököl 2–1
Győri ETO II–Dorog 1–1
Diósd–Csepel 0–1
Balatonfüred–Budaörs 1–1
Újbuda–Mosonmagyaróvár 1–4

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik