NB III: hosszú idő után váltás a Keleti csoport élén, de…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 19:57
A Putnok idegenben 4–1-re legyőzte a Jászberényt a labdarúgó NB III 23. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel átvette a vezetést a Kisvárdától a Keleti csoportban. Nyugaton a listavezető Budaörs az utolsó pillanatokban mentett pontot a Tatabánya ellen (1–1), a Középcsoportban a Monor és a REAC egyaránt győzött, így már csak egypontnyira vannak a második helytől.

KELETI CSOPORT KELETI CSOPORT

A Putnok Horváth Szabolcs tizenegyesgóljával vezetést szerzett a 7. percben, és bár a szünetig a történelmi nevet viselő Tisza Kálmán egyenlített, a fordulás után Zimányi Ádám (2) és Bene Attila góljával felülkerekedett az esélyesebb vendégcsapat. A hazaiaktól két, a putnokiaktól egy játékost kiállított a játékvezető.

A Kisvárda vasárnap a sereghajtó Gyöngyös vendége lesz, és mivel gólkülönbsége sokkal jobb a Putnokénál, győzelme esetén visszaveszi az első helyet.

Tovább folytatódik a Hatvan és a Kazincbarcika párharca a harmadik helyért, miután mindkét csapat győzött. A Hatvan Bodnár István és Czibolya Gábor közelről szerzett góljaival a 29. percre kettővel elhúzott a Nyírbátortól, és bár a vendégek hamarosan szépítettek, a három pont a hazaiaké lett – Bodnár a lefújás előtt betalált még egyszer.

A Kazincbarcika Lakatos Béla góljával vitte haza a három pontot Hajdúböszörményből, és bár a hajráig várni kellett a gólokra, Roszel Róbert duplájára alapozva győzött a lépéshátrányban lévő Cigánd is.

A Salgótarján Privigyei Ádám fejes góljával vezetett a Felsőtárkány vendégeként, de Csóka Róbert szép egyéni akció után kisvártatva egyenlített, a második félidőben pedig Kerékgyártó Tamás jóvoltából a hazaiaké lett a győztes gól.

NYUGATI CSOPORT

A nyugati rangadón a Tatabánya Móri Tamás büntetőjével szerzett vezetést Budaörsön, és már-már úgy nézett ki, hogy a listavezető egymás után másodszor is kikap, amikor a 88. percben a játékvezető a hazaiaknak is adott egy tizenegyest. Bogáti Péter élt a lehetőséggel – de akkor már mezőnyjátékos állt a kapuban, mert az esetnél Rigó Gábor kapus piros lapot kapott, cserére pedig már nem volt lehetőség.

KÖZÉPCSOPORT

A játéknap legfölényesebb győzelmét a SZEOL aratta: a szegediek Faragó Bence (4., 22.), Végh Ariel (9.) és Beretka Péter (26.) góljával az első félidő derekán már négy góllal vezettek, a lefújás előtt nem sokkal Kormányos Kolos adta meg a kegyelemdöfést a Szekszárdnak.

Bővebben később...

LABDARÚGÓ NB III, 23. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Jászberény–Putnok 1–4
Cigánd–Tiszaújváros 3–0
Felsőtárkány–Salgótarján 2–1
Hatvan–Nyírbátor 3–1
Hajdúböszörmény–Kazincbarcika 0–1

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

KÖZÉPCSOPORT
REAC–Szentlőrinc 1–0
Baja–ESMTK 0–4
Szekszárd–SZEOL 0–5
Bölcske–Dunaharaszti 2–3
Gyula–Orosháza 1–0
Monor–Maglód 2–1

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

NYUGATI CSOPORT
Budaörs–Tatabánya 1–1
Mosonmagyaróvár–Nagyatád 3–0
Győri ETO II–BKV Előre 2–0
Diósd–Újbuda 1–0
Balatonfüred–III. ker. TVE 0–1
Csepel–Tököl 0–0
Sárvár–Dorog 0–2

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSÁT ITT TEKINTHETI MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik