NB III: a főszponzor kiszállhat a Tárkányból, Dobosék távoznak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 09:16
A Nemzeti Sport Online információi szerint bizonytalanná vált a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Felsőtárkány helyzete, mert a főszponzor kiszállhat a klub finanszírozásából, és egyelőre nem tudni, hogy ki pótolhatja. A klub szakosztálytitkára ennek ellenére bizakodó és három meghatározó játékos távozása ellenére is vallja, hogy a csapat végigjátssza a bajnokságot.

„Jelenlegi helyzetünkben ennek az egy pontnak is nagy értéke van" – ezt Elek Norbert, a Felsőtárkány játékos-edzője mondta csapata egy héttel ezelőtti, hatvani bajnokiját (2–2) követően. Elek Norbert, a Felsőtárkány játékos-edzője mondta csapata egy héttel ezelőtti, hatvani bajnokiját (2–2) követően.

Nos, a korábbi diósgyőri futballista tudta, miről beszél, mert a felsőtárkányi együttes helyzete a közelmúltban bizonytalanná vált. Ennek oka, hogy a névadó szponzor, a Fortress cég – amelynek háza tájáról igencsak baljós hírek láttak mostanában napvilágot – az utóbbi időben nem tudta teljesíteni, amit vállalt, és várhatóan kiszáll a gárda finanszírozásából. Emiatt három meghatározó futballista, Dobos Attila (ő éppen a nyáron érkezett), Lakatos Béla és Montvai Tibor már távozott is a klubtól.

„Nem tagadható, hogy főszponzorunknak komoly problémái vannak, az is tény, hogy a költségtérítések átutalása megakadt, de éppen ezért mondta a főtámogató képviselője, hogy aki távozni szeretne, az szabadon megteheti – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Szarvas László, a felsőtárkányi klub titkára. – Három játékos a csütörtöki edzés után elköszönt, de a többiek itt vannak és pályára lépnek a szombati, Kazincbarcika elleni találkozón, tehát szó sincs arról, hogy visszalépnénk a bajnokságtól."

Sőt, Szarvas László igencsak bizakodó, az elöljáró azt reméli, hogy sikerül a klubhoz új befektetőt csábítani, aki hamarosan megoldja a klub gondjait.

„Keressük a megoldást, kapcsolatban állunk egy befektetőjelölttel, aki szombat este találkozik a csapattal, és ha minden jól megy, hétfőre eldőlhet az együttes további sorsa. Komoly üzletemberről van szó, aki ha beszáll, megoldást hoz a problémánkra, és ha most nem is, de a télen újra meg tudjuk erősíteni a csapatot."

Az NB III Keleti csoportjának 3. fordulójában a Felsőtárkány a Kazincbarcika ellen szombaton, 17.30-as kezdettel lép pályára.

Érdekesség, hogy a tárkányiaktól távozó három labdarúgó, Dobos Attila, Lakatos Béla és Montvai Tibor éppen a Barcikához szerződött, így két nappal a búcsújuk után volt csapatukat szomoríthatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik