NB III: botrány a Tököl-Csepel csúcsmérkőzés alatt és után is

Vágólapra másolva!
2011.04.24. 09:28
Címkék
Hiába volt sokkal több gólhelyzete a tabellán második Csepelnek a labdarúgó NB III Alföld-csoportjának szombati rangadóján, a listavezető Tököl VSK az egyetlen igazi lehetőségét kihasználva 1–0-ra megnyerte a találkozót, és óriási lépést tett a bajnoki cím, egyszersmind a feljutás felé. A két szomszédvár összecsapását kisebb botrány tarkította, és a lefújás után sem akartak csitulni a kedélyek.

A hajrában öt percig állt a játék, miután a csepeli szurkolók előtt Horváth Richárd (Csepel) felrúgta Váradi Róbertet (Tököl), s a vendégjátékost – aki utóbb a piros lapot megúszta – a hazaiak egyből letámadták. Az nb3.hu beszámolója szerint a nézőtérről ezután sörösdoboztól kezdve kődarabig szinte minden berepült a pályára, de végül helyreállt a rend. Ekkor már tíz emberrel játszott a Csepel, a 77. percben ugyanis Balogh Zoltánt második sárga lappal kiállították.nb3.hu beszámolója szerint a nézőtérről ezután sörösdoboztól kezdve kődarabig szinte minden berepült a pályára, de végül helyreállt a rend. Ekkor már tíz emberrel játszott a Csepel, a 77. percben ugyanis Balogh Zoltánt második sárga lappal kiállították.

A csepelfc.hu című honlapról kiderül, hogy a csapatukat elkísérő „hívek” közül többen nem tudták elviselni a vereséget: „Néhány erősen ittas csepeli drukker balhézni kezdett a kocsmában, aminek az lett a vége, hogy először nagyon megverték őket, majd a kiérkező rendőrök bilincsben vitték el őket." Filó Tamás, a Csepel FC sárga lapok miatt eltiltott labdarúgója arról számolt be a klub honlapjának fórumán, hogy egyik szurkolójuk arcul csapta őt, amikor a családja védelmére sietett a lefújás után.

A meccset az NB III-as portál tudósítása szerint mintegy hatszázan tekintették meg az előzetesen várt 1000 néző helyett.

Győzelmükkel a tököliek – hét fordulóval a bajnokság vége előtt – tízpontos előnyre tettek szert üldözőikkel szemben a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik