NB III: gólfesztivált rendezett Albert Flórián csapata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 20:55
A Keleti első Kisvárda 8–0-ra győzött Salgótarjánban, míg a Nyugati csoportot vezető Budaörs hazai pályán 5–0-ra megverte a Mosonmagyaróvárt a labdarúgó NB III 18. fordulójának szombati játéknapján. A Középcsoport első helyezettje, a Vác 2–1-re kikapott az ESMTK vendégeként.

KELETI CSOPORT: egy félidő alatt nyolc gólt vágott a keleti éllovasKELETI CSOPORT: egy félidő alatt nyolc gólt vágott a keleti éllovas

Marko Milovac egymaga négy gólt szerzett a Kisvárdában, Nagy Róbert kétszer, Erős Gábor és a korábbi salgótarjáni Myke Bouard Ramos egyszer-egyszer talált be a kapuba. A krónikához hozzátartozik, hogy a tarjániak az első félidőt kihúzták kapott gól nélkül, és igazából csak akkor roppantak össze, amikor soraikból Privigyei Ádám a 66. percben, 0–3-nál piros lapot kapott.

A Putnok Nagy Csaba második félidő eleji, szöglet után fejelt góljával győzött a kis Loki ellen, de a debreceniek honlapjának beszámolója szerint a vendégek némi szerencsével vitték el a három pontot – a DEAC sok helyzetet puskázott el, Wittrédi Dávid egyszer a kapufát is eltalálta.

A két éllovas mögötti bolyban tusakodók közül a Kazincbarcika és a Hatvan is megszerezte első tavaszi győzelmét: a Barcika Elek Bence duplájára alapozva kiütötte a Felsőtárkányt, míg a Hatvan a második félidőben kerekedett az emberhátrányba kerülő Veresegyház fölé, és a sok ziccerből egyet Katona Roland fejjel kihasznált.

NYUGATI CSOPORT: a Budaörsnek a vetélytársak botlásai is jól jöttek

A budaörsiek Bogáti Péter fejes góljával szerezték meg a vezetést az első félidő hajrájában – derül ki honlapjuk beszámolójából. A fordulás után Sajbán Máté ugyancsak fejjel növelte az előnyt, majd Horváth Levente váratlan lövése akadt be a vendégek hálójába. Az utolsó tíz percben Hajós Krisztián és Slezák Richárd gondoskodott arról, hogy Albert Flórián csapata a második tavaszi hazai meccsét is öt szerzett góllal zárja.

A Budaörsnek jól jött, hogy a feljutás szempontjából veszélyes ellenfelek (Újbuda, Tatabánya) döntetlent játszottak szombaton. A Győri ETO II fölényes győzelmet aratott Tökölön, de NB I-es csapat „hátországaként” a versenykiírás értelmében nem léphet feljebb.

Az Albert-csapat egy hét múlva is hazai pályán játszik, vendége az eddigi két tavaszi mérkőzését megnyerő Csepel lesz. A csepeliek Szemán Lajos és Kemény Tamás második félidei góljával verték meg a Balatonfüredet, méltó ajándékkal kedveskedtek tehát az 50. születésnapját ünneplő Szabó Zoltán vezetőedzőnek.

A 13. és a 35. perc között öt gól született a III. kerületi TVE és a BKV Előre presztízsmeccsén, amely az onlajnok.com beszámolója szerint jó játékot, de sok durvaságot is hozott – mindkét csapat megfogyatkozott a 90 perc során. A BKV kétgólnyit lefaragott a hazaiak tetemes előnyéből, de hiába támadott többet a második félidőben, nem sikerült egyenlítenie.

KÖZÉPCSOPORT: kikapott a fővárosban a Vác, előnye újra fogyott

Tányéros Gergő fejes góljával a Vác vezetett Erzsébeten, de az első félidő hajrájában – Farkas Péter szabálytalanságát követően – Müllerlei Szabolcs tizenegyesből egyenlített. A második játékrész elején az üresen felejtett Sebestyén Dávid fejesével már az ESMTK jutott előnyhöz. A folytatásban hiába támadott többet és alakított ki helyzeteket a vesztésre álló Csank-csapat, a hazaiak Sebastian Bonica kapus vezérletével megőrizték előnyüket, és az őszi 3–0 után megint legyőzték a váciakat.

A Kozármisleny Dunaharasztiban hagyott két pontot, így bár közelebb került az előző két fordulóban csupán egy pontot gyűjtő Váchoz, az ő előnye is megcsappant, hiszen a mögötte lévők közül a Dabas és a REAC is győzött idegenben.

LABDARÚGÓ NB III, 18. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Hatvan–Veresegyház 1–0
Kazincbarcika–Felsőtárkány 4–0
Hajdúböszörmény–Gyöngyös 2–0
Nyírbátor–Cigánd 3–2
DVSC-DEAC–Putnok 0–1
Salgótarján–Kisvárda 0–8
Szabadnapos: Jászberény

TABELLA ITT

KÖZÉPCSOPORT
Gyula–Szekszárd 2–2
Monor–Baja 1–2
Maglód–Dabas 1–3
Orosháza–REAC 0–4
Dunaharaszti–Kozármisleny 1–1
SZEOL–Szentlőrinc 1–1
ESMTK–Vác 2–1
Bölcske–Videoton II 0–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Csepel–Balatonfüred 2–1
Sárvár–Diósd 1–1
Tököl–Győri ETO II 0–4
Tatabánya–Nagyatád 2–2
III. ker. TVE–BKV Előre 3–2
Budaörs–Mosonmagyaróvár 5–0
Rákosmente–Újbuda 2–2
Szabadnapos: Dorog

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik