NB III: 16 év után szerepelhet ismét országos bajnokságban a BVSC

Vágólapra másolva!
2020.05.15. 15:40
null
A BVSC 16 év után szerepelhet az NB III-ban (Fotó: Koncz György)
2004 után, tehát 16 esztendő elteltével szerepelhet ismét NB-s bajnokságban a BVSC-Zugló. A csapat listavezetőként végzett a másfél héttel ezelőtt befejezettnek nyilvánított Budapest-bajnokság I. osztályában és vállalja az NB III-at – tudtuk meg a klub honlapjáról.

 

A BVSC két év alatt két osztályt ugrott, hiszen tavaly tavasszal megnyerte a Budapest-bajnokság II. osztályát, míg a másfél héttel ezelőtt befejezettnek nyilvánított Budapest-bajnokság élvonalában is listavezetőként végzett. Így 2004 után ismét NB-s bajnokságban szerepelhet – 16 esztendővel ezelőtt a csapat kiesett az akkor még harmadosztálynak számító NB II-ből, a felnőtt együttes pedig meg is szűnt és csak 2012-ben alakult újra.

„A BVSC jogosult nevezni az NB III-ba és ezt meg is tesszük – kezdte a bvsc.hu-n Horváth Gábor szakosztályvezető, aki egyben a HLSZ főtitkára is. – Nem csupán a megállapított végeredmény szerint, hanem a tényleges teljesítmény alapján is a legjobb lett a BVSC, hiszen a legtöbb pontot szereztük, a legtöbb gólt rúgtuk és a legkevesebbet kaptuk, továbbá veretlen volt az együttes, illetve a legtöbb győzelmünk is nekünk volt annak ellenére, hogy két meccsel kevesebbet játszottunk riválisainknál. Úgyhogy nem érdemtelen, hogy feljuthattunk az NB III-ba – ezt a célt még a BLSZ második osztályában tűztük ki.”

Horváth Gábor szerint szeretnének jól teljesíteni az NB III-ban, a korábbi átigazolásokat is már ennek szellemében hajtották végre.

„Az előző átigazolási időszakok alatt folyamatosan úgy terveztünk, hogy szisztematikusan építsük a csapatot – folytatta a szakosztályvezető. – Télen is ennek a szellemében érkezett négy új játékos Gulyás Máté, Hrepka Ádám, Peszmeg Viktor és Pintér Nikolász. Ezek az igazolások már annak szellemében történtek, hogy ők az NB III-ban is erősítést jelentsenek. Úgy gondolom, velük és a keret többségével számolhatunk a jövőben is. Egy-két helyen várható változás, de alapvetően ezt a csapatot képesnek tartjuk arra, hogy az NB III-ban is helytálljon. Az elmúlt két évvel elértük, hogy bár újoncok leszünk, nem így tekintenek majd ránk és felkészülnek majd belőlünk. Ez fokozott odafigyelést és feladatot jelent majd számunkra, de az elmúlt években is hasonló volt a helyzet, ezzel is meg kellett birkóznunk. Remélem, hogy minimum stabilizálni tudjuk a helyünket ebben az osztályban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik