NB II: „Villámcsapásként ért minket a döntés” – reagált a Kécske

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.05.05. 17:29
null
A Tiszakécske nem nevezhet az NB II-re a következő idényben (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)
Ahogy arról beszámoltunk, az MLSZ elnökségének döntésével egy időben jelent meg, hogy a nem folytatódó NB II-es bajnokság záró táblázata alapján a 18. helyezett Tiszakécske és a 19. helyezett Vác nem jogosult nevezni a következő idényre – a versenykiírás szerinti harmadik kieső a Balmazújváros, amelyet már korábban kizárt a versenybizottság.

 

„Villámcsapásként ért bennünket a döntés – jelentette ki Nyilas Elek, a Tiszakécskei LC szakmai igazgatója a Nemzeti Sportnak. – Mindeddig úgy hittük, folytatódhat a bajnokság a másodosztályban is, s ennek megfelelően a teljes keret és a stábtagok hétfőn átestek a koronavírusteszten, szerdától pedig terveztük az edzések újraindítását, amelyet egyébként az MLSZ döntésétől függetlenül meg is teszünk.”

A Tiszakécskéhez hasonló sorsa jutó Vác ügyvezetője, Belák Gyula is csalódottságának adott hangot. Hír még az NB II-vel kapcsolatban, hogy a harmadosztály Nyugati csoportjában élen záró Érd nem vállalja az indulást a következő idényben.

Az Érd visszalépése után a feltöltési szabályzat értelmében elsőként a legjobb 2. helyezett NB III-as csapat, a Szentlőrinc SE előtt nyílhat út a másodosztályú szereplésre. Ha a baranyaiak nem vállalják az NB II-et, akkor a második liga 18., tehát legjobb kieső helyén végző Tiszakécskei LC kaphat lehetőséget a másodosztályban, az óbudaiak csak azt követően kerülhetnek sorra, ha a kécskeiek sem vállalják az indulást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik