NB II: váltás Siófokon, 3 meccsre László András az új edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.06. 21:04
Struktúraváltás történt a labdarúgó NB II-ben szereplő Siófok háza táján. A korábban a vezetőedzői és az ügyvezetői posztot is betöltő Horváth Károly a jövőben csak az utóbbi munkakört tölti majd be, a kispadon pedig ideiglenesen László András veszi át helyét.

A csapat őszi szereplése egyértelművé tette, hogy nem működhet tovább úgy a klub, hogy a különböző szerepek, feladatkörök összemosódnak. A Balaton partján az a döntés született, ahogy az a futballban szinte minden klubnál természetes, kettéválasztják az ügyvezetői és a vezetőedzői posztot. Az elmúlt években e két munkát egy személyben Horváth Károly végezte, mától azonban – egyelőre átmeneti jelleggel – László András, a klub korábbi játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője ül a kispadon, míg Horváth Károly az irodában, ügyvezetőként dolgozik tovább.Horváth Károly végezte, mától azonban – egyelőre átmeneti jelleggel – László András, a klub korábbi játékosa, jelenlegi utánpótlásedzője ül a kispadon, míg Horváth Károly az irodában, ügyvezetőként dolgozik tovább.

A váltásról László András a következőket mondta: „Annyit kaptam ettől a klubtól, ettől a várostól, hogy nem is gondolkodtam, vállalom-e a feladatot, amikor arra kértek, segítsek! Azért csak erről a három mérkőzésről van szó most, mert ez nem rólam, hanem a siófoki futballról szól. Én kértem, hogy előbb tudjuk le az őszt, hogy aztán legyen idő az illetékeseknek eldönteni, milyen struktúrával és kikkel vágunk neki a tavasznak."

A feladat nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Siófok 12 forduló után mindössze 9 pontot szerezve az utolsó előtti helyen áll az egycsoportos NB II-ben. Az ősszel ráadásul még találkozik az éllovas Gyirmóttal és a második helyen álló Mezőkövesddel, valamint utazik a hazai meccseit műfüvön játszó Szigetszentmiklóshoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik